HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις: Γιατί πρέπει να αγαπάμε τους πρώην μας αντί να τους μισούμε

Είμαστε σίγουρες ότι για τις περισσότερες από εσάς οι λέξεις “πρώην” και “φίλος” είναι δυο τελείως διαφορετικές έννοιες που δεν κολλάνε με τίποτα μεταξύ τους.

Εντάξει, δεν είπαμε να γίνουμε και Σουηδία και να βγαίνετε παρέα τετράδες με τα νέα σας ταίρια εσύ και ο πρώην σου, όμως όταν ένας άνθρωπος υπήρξε επιλογή μας και ζήσαμε μαζί του κάποιες καταστάσεις δεν είναι κακό να κρατάμε πολιτισμένες σχέσεις.

Φυσικά εξαρτάται και από τον τρόπο που ήρθε ο χωρισμός στην κάθε σχέση. Εάν σπάσατε ότι βρήκατε μπροστά σας, φωνάξατε, βρίσατε και του είπατε ότι δεν θέλετε να τον ξανά δείτε ποτέ μπροστά σας, αυτό είναι λίγο δύσκολο στο να προκύψει μια πολιτισμένη σχέση μεταξύ σας.

Επίσης πολλές φορές λειτουργούμε κάπως εγωιστικά και εάν είμαστε εμείς εκείνες που ο άλλος τους ζήτησε να χωρίσουν, ενώ εμείς δεν το θέλαμε, όσο πολιτισμένα και αν έληξε ο χωρισμός μέχρι να περάσει λίγος καιρός και να δούμε τα πράγματα καθαρά και χωρίς εγωισμό είναι φυσικό να μην θέλουμε επαφή μαζί του.

Γιατί όμως είναι σημαντικό να μένουμε φίλοι με τον πρώην μας;

Γιατί ξαφνικά να μην μου αρέσει πια κάποιος που αγαπώ ή θέλω να έχω στη ζωή μου; Τα συναισθήματα δεν φεύγουν μόνο και μόνο επειδή χωρίσατε. Γνωρίζω καλά ότι οι σχέσεις δεν τελειώνουν πάντα καλά.

Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι ανάγκες αλλάζουν και το ίδιο και οι σχέσεις. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που μπορείτε να κάνετε για αυτό. Έτσι είναι η ζωή. Παρόλα αυτά, συχνά προσπαθούμε να κρατηθούμε καταναγκαστικά σε ένα άτομο από φόβο μήπως το χάσουμε. 

Αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν αποτυγχάνουμε να αφεθούμε. Επιπλέον, διατρέχουμε τον κίνδυνο να χάσουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία. Μερικές φορές πρέπει να αφήσετε έναν σύντροφο να προχωρήσει.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το άτομο πρέπει να εξαφανιστεί για πάντα από τη ζωή μας.

 Μπορείτε να συνεχίσετε να είστε εκεί ο ένας για τον άλλον. Ίσως όχι ως εραστές, αλλά ως φίλοι ή τουλάχιστον ως άνθρωποι που γνωρίζονται απίστευτα καλά και έχουν περάσει πολλά μαζί. Αυτό είναι πολύτιμο και σπάνιο και αξίζει να παλέψεις γι’ αυτό.

 Όταν αγαπάμε κάποιον, θέλουμε να κατέχουμε ολόψυχα αυτό το άτομο, να δεσμευτεί με εμάς. Θέλουμε να είμαστε ξεχωριστοί. Κάτι ιδιαίτερο για ένα άτομο. Για το λόγο αυτό, νιώθουμε απόρριψη όταν χωρίζουμε. Οι εγωισμοί μας πληγώνονται, ίσως και θρυμματίζονται.

Ειδικά όταν εμπλέκεται άλλο άτομο οπότε αντεπιτίθεται. Αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο διαφωνιών που πραγματικά καταστρέφει κάτι που κάποτε ήταν όμορφο.

Προσωπικά έχω φτάσει στο σημείο να έχω κουραστεί να βγάζω μίσος και κακία για τους πρώην μου και πιστεύω πως το κάρμα δεν ξεχνάει κανέναν. Τέτοιοι άνθρωποι δεν αξίζουν να σπαταλούν την ενέργειά μας. Αν κάποιος μας φέρθηκε άσχημα, πονηρά και άνανδρα θα το βρει κάποια στιγμή μπροστά του από την ίδια την ζωή.

That’s life baby!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

7 τρόποι για να πεις “Σ’αγαπώ” .. χωρίς να το πεις

Her News b

3 λόγοι για να κάνεις mute τον πρώην σου στο Instagram

Her News b

Social media: Η αρνητική επίδραση που έχουν στις σχέσεις

Her News