HerNews.gr
Health

Δες τι παθαίνει το σώμα σου όταν δεν πίνεις αρκετό νερό

Συχνά υποτιμάμε το νερό και την αξία του στη διατροφή μας. Έτσι, αμελούμε την αναγκαία καθημερινή πρόσληψη νερού και καταφεύγουμε σε αυτό μόνο όταν πλέον νιώθουμε αφυδάτωση.

Αντί λοιπόν να σου πούμε για άλλη μία φορά τους λόγους που πρέπει να πίνεις νερό, επιλέξαμε να απαριθμήσουμε όλα εκείνα τα συμπτώματα που θα εκδηλωθούν στο σώμα σου αν το αποφεύγεις:

Πονοκέφαλος

Το κεφάλι είνα, σύμφωνα με έρευνες, το πρώτο μέρος του σώματός μας στο οποίο γίνεται αισθητή η έλλειψη νερού. Μία έλλειψη που γίνεται αισθητή μέσω μετρίως ισχυρού ή και αρκετά ισχυρού πόνου. Πιο αναλυτικά, όταν δεν πίνουμε νερό, προκύπτουν αυξομειώσεις στη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Η αντίδραση του εγκεφάλου μας σε αυτή την κατάσταση, έρχεται με την μορφή πονοκεφάλων, συχνά αρκετά έντονων.

Κούραση

Η έλλειψη νερού στο σώμα μας, μπορεί να προκαλέσει έντονη κούραση. Με ελλείψεις στην κατανάλωσή νερού, διαμορφώνονται αυξομειώσεις στην κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό μας, που μεταφράζονται με συμπτώματα έντονης κούρασης. Όταν νιώθεις εξαντλημένη, ένα πρώτο βήμα προς την βελτίωση, είναι το να πιείς ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

Δυσκοιλιότητα

Όταν δεν υπάρχει μια συνεχής ροή νερού προς το πεπτικό σύστημα, αυτό δείχνει να ζορίζεται. Αυτό το… ζόρι εκδηλώνεται μέσω στομαχικών διαταραχών, όπως η δυσπεψία. Το γαστροεντερικό σύστημα, χωρίς νερό, δίνει ‘αγώνα’ για τη διάσπαση της τροφής και την μετατροπή της σε κόπρανα.

Πείνα

Είναι πολύ πιθανό, όταν έχεις ξαφνική όρεξη για ένα ακόμα γλυκό ή αλμυρό snack, στην πραγματικότητα αυτό που τελικά χρειάζεσαι για να νιώσεις καλύτερα, να είναι κάτι τελείως διαφορετικό… να πιείς ένα δύο ποτήρια νερό

‘Θολούρα’ στο μυαλό

Η φυσιολογική υδάτωση του σώματος είναι η πρώτη προτεραιότητα για την καλή υγεία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με μελέτες, ακόμα και μια μέτριας μορφής αφυδάτωση, μπορεί να ευθύνεται για σοβαρά λάθη στην καθημερινότητα μας.

 

Για όλα αυτά λοιπόν, και πολλά περισσότερα, σήκω τώρα και πιες ένα ποτήρι νερό!

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Βήχας: Τι να κάνω;

Her News

Γιατί το «bathleisure» είναι η νέα εκδοχή της αυτοφροντίδας που χρειαζόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή

HerNews ka

Γιατί είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο τον γυναικολόγο μας;

Her News