HerNews.gr
Ελλάδα

#FalleninLove: Το ανατρεπτικό βίντεο του «Γίνε Άνθρωπος» για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

H νέα καμπάνια του “Γίνε Άνθρωπος” με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, διαφέρει από όλες τις προηγούμενες. Με ένα βίντεο-γροθιά στο στομάχι, ρίχνει φως στο σκοτάδι που βρίσκεται πίσω από καθημερινές εικόνες αγάπης.

Δυο νέοι. Δύο ερωτευμένοι νέοι. Πρωταγωνιστές σε μια ιστορία αγάπης, που το “εμείς” μοιάζει να υπερτερεί του “εγώ”.

Το ενωτικό “μαζί” φαίνεται πιο ισχυρό απο ποτέ στην καθημερινότητα που μοιράζονται οι δυο τους. Και κάπου εκεί η πόρτα του σπιτιού κλείνει και η ιστορία αγάπης μοιάζει εύθραυστη, εκεί οπού το φώς σβήνει και επανέρχεται το σκοτάδι μιας κακοποιητικής κατάστασης.
Εκεί που η ψηφιακή εικόνα γίνεται πραγματικότητα και η αγάπη μεταμορφώνεται και ίσως παραμορφώνεται. Γιατί η αγάπη έχει τελικά πολλές όψεις. Το φώς υποδέχεται το σκοτάδι και εκείνο σταδιακά διαχέεται.

Ο σκοπός του βίντεο

Η αγάπη δεν πρέπει να πονάει. Είναι το μήνυμα της καμπάνιας που έχει σκοπό να αφυπνίσει τους παραλήπτες κακοποιητικών συμπεριφορών, να πουν ένα ηχηρό ΟΧΙ στη βία και να σπάσουν τα δεσμά μιας νοσηρής σχέσης. Λίγα λεπτά ευτυχίας δεν είναι αρκετά για να μείνεις. Βρες το θάρρος. Μπορείς.

“Λίγα λόγια για το Γίνε Άνθρωπος”

Σημείο αναφοράς για την ίδρυση του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “Γίνε Άνθρωπος” αποτέλεσε η γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου από το σύντροφο της το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγρανδρο, καθώς και των υπολοίπων γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν την χώρα μας, τα τελευταία δύο χρόνια. Μοναδικός σκόπος του “Γίνε Άνθρωπος” είναι να μπεί ένα τέλος σε αυτό το τέρας που ονομάζεται βία.

***Την επιμέλεια παραγωγής του βίντεο επιμελήθηκε η Εγκληματολόγος- Ιδρύτρια του “Γίνε Άνθρωπος” κα Κέλλυ Ιωάννου, τη σκηνοθεσία ο κος Αντώνης Αγγελίδης, μουσικοσυνθέτης – βιντεογράφος και καλλιτεχνικός Bystander του “Γίνε Άνθρωπος” και την τεχνική υποστήριξη η Ψυχολόγος- HR Manager του “Γίνε Άνθρωπος” κα Ελένη Φουντωτού.

Παίζουν: H Θάλεια Ταγάρα Κοινωνιολόγος και Project Manager του “Γίνε Άνθρωπος” και ο Νίκος Στρατίνας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων

Her News

«Έφυγε» από τη ζωή η Ματούλα του Κολωνακίου – Ήταν νεκρή στο σπίτι της εδώ και επτά ημέρες

HerNews ka

Πάτρα: Πιθανό να ανοίξει το κατηγορητήριο για πλημμελήματα ακόμα και σε υπηρεσιακούς παράγοντες

Her News b