HerNews.gr
Health

Η αρωματοθεραπεία και τα οφέλη για την υγεία

Επιστρέφετε σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας κι όταν περπατάτε μέσα σας υποδέχεται το γαλήνιο άρωμα ενός κεριού. Σίγουρα είναι πολύ χαλαρωτικό. Το άγχος της ημέρας εξαφανίζεται με την αρωματοθεραπεία.

Είναι σαν να έχει χαμηλώσει εντελώς η ένταση στο κεφάλι σας. Νιώθετε αμέσως μια αίσθηση ηρεμίας κι εσωτερικής γαλήνης. Μαζί με την προώθηση της χαλάρωσης, υπάρχουν πολλά θεραπευτικά οφέλη από την αρωματοθεραπεία.

Ως ένα εντελώς φυσικό εναλλακτικό φάρμακο, η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια που λαμβάνονται από λουλούδια, φλούδες φυτών, φύλλα, μίσχους, φλοιό, σπόρους και ρίζες. Όταν τα αιθέρια έλαια εισπνέονται, έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικά για άτομα με διάφορα προβλήματα υγείας.

1. Μειώνει το άγχος

Το άγχος είναι μέρος της ζωής κι επηρεάζει τον καθένα με διαφορετικούς τρόπους. Αν κι είναι σχεδόν αδύνατο να το αποφύγετε, υπάρχουν τρόποι να το διαχειριστείτε.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει το στρες. Η λεβάντα ηρεμεί το νευρικό σύστημα, μειώνει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό κι επανασυνδέει τα εγκεφαλικά κύματα για να σας βοηθήσει να γίνετε πιο χαλαροί.

2. Ενισχύει την ενέργεια

Η αρωματοθεραπεία μπορεί να αναζωογονήσει τις αισθήσεις και να σας χαρίσει περισσότερη ενέργεια, χωρίς να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ ακόμη. Όλα τα έλαια εσπεριδοειδών, ειδικά το λεμόνι, είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν φυσικά αναζωογονητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the International Society of Sports Nutrition, η μέντα ενισχύει την απόδοση στην εργασία, αυξάνει τη συγκέντρωση οξυγόνου στον εγκέφαλο, την απόδοση και μειώνει την εξάντληση.

3. Βελτιώνει την εστίαση

Δυσκολεύεστε να δώσετε προσοχή; Όταν πρόκειται για τη βελτίωση της συγκέντρωσης, της μνήμης και της γνωστικής απόδοσης, τα αιθέρια έλαια μπορούν να κάνουν θαύματα.

Η βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι στρέφονται στα αιθέρια έλαια. Περιέχοντας αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, η αρωματοθεραπεία είναι χρήσιμη για άτομα με Αλτσχάιμερ, άνοια κι άλλες ψυχικές ασθένειες.

Καθημερινές συνήθειες για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έρευνα: Γιατί δεν πρέπει να αγνοούμε το βουητό στα αυτιά μας – Τί δείχνει για την υγεία μας

Her News

Αντισύλληψη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Her News b

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Ενότητα και δέσμευση για ένα υγιές μέλλον

HerNews ka