HerNews.gr
Beauty

5+1 τρόποι για να βελτιώσετε την όψη της περιοχής κάτω από τα μάτια!

Οι περισσότεροι από εμάς δυστυχώς δεν είμαστε άγνωστοι με το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι όποια κι αν είναι η ανησυχία σας για την περιοχή κάτω από τα μάτια, πιθανότατα υπάρχει μια λύση.

1# Χρησιμοποιήστε μια απαλή, ευγενική προσέγγιση

Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι απίστευτα λεπτή.  Σύμφωνα με δερματολόγους είναι το πιο λεπτό δέρμα στο σώμα, με πάχος περίπου 0,2 χιλιοστά. Η λεπτή του φύση κάνει την περιοχή πιο ευαίσθητη σε ερεθισμούς και ευαισθησία καθώς και πιο επιρρεπή σε σημάδια γήρανσης. Η ακατάλληλη μεταχείριση και η ελλιπής προσέγγιση μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στην περιοχή. Ανεξάρτητα από τα συγκεκριμένα προβλήματα που θέλετε να αντιμετωπίσετε, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να προχωρήσετε με μια ήπια προσέγγιση. Από την άποψη των συστατικών, αποφύγετε τα υψηλά ποσοστά ήδη ισχυρών συστατικών όπως η ρετινόλη και δώστε προτεραιότητα στις μη ερεθιστικές συνθέσεις. Ευτυχώς, πολλά (αν όχι τα περισσότερα) προϊόντα ματιών το λαμβάνουν ήδη υπόψη.

#2 Εφαρμόστε αντηλιακό καθημερινά

Όπως συμβαίνει με σχεδόν όλα τα θέματα περιποίησης της επιδερμίδας, το SPF είναι το κλειδί. Γενικά, για την περιοχή κάτω από τα μάτια, η νούμερο ένα θεραπευτική σύσταση είναι των δερματολόγων είναι η αντηλιακή προστασία. Η έκθεση στον ήλιο συμβάλλει στη φωτογήρανση, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, την ξηρότητα του δέρματος, τις κηλίδες από τον ήλιο, την υπερμελάγχρωση και άλλα δερματικά προβλήματα. Επιπλέον, τα μάτια (πάνω και κάτω βλέφαρα) συχνά παραμελούνται όταν εφαρμόζουμε αντηλιακό στο υπόλοιπο πρόσωπό μας και σώμα.

#3 Επιλέξτε ελαφριά ενυδάτωση πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ

Όταν προετοιμάζετε την περιοχή κάτω από τα μάτια για μακιγιάζ, αποφεύγετε τις πλούσιες-βαριές σε σιλικόνη κρέμες ματιών (εκτός αν έχετε να κάνετε με υπερβολικά ξηρό δέρμα). Η χρήση εξαιρετικά πλούσιων προϊόντων μπορεί να λειτουργήσει ενάντια στις προσπάθειες απόκρυψης και λάμψης, ενώ οι βαριές σε σιλικόνη φόρμουλες δημιουργούν υπερβολική ολίσθηση στο δέρμα και μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα λεπτών γραμμών. Αντίθετα, μια πιο ενυδατική φόρμουλα που μοιάζει με τζελ θα βοηθήσει στην πρόληψη.

#4 Εστιάστε στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος γύρω από τα μάτια

Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στην περιοχή των ματιών. Η ανεπαρκής αποστράγγιση τοξινών και η συσσώρευση υγρών – και τα δύο άμεσα αποτελέσματα κακής κυκλοφορίας του αίματος – μπορεί να προκαλέσουν οίδημα και πρήξιμο. Το αποξυγονωμένο αίμα μπορεί επίσης να προκαλέσει την εμφάνιση μαύρων κύκλων και κάτω από τα μάτια. Ως αποτέλεσμα, η ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος είναι μια εξαιρετική τεχνική για να ξυπνήσετε τα μάτια ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες ανησυχίες σας.

#5 Σκεφτείτε να προσθέσετε ρετινοειδή στη ρουτίνα σας κάτω από τα μάτια

Τα ρετινοειδή είναι το χρυσό πρότυπο για τα προβλήματα γήρανσης, διεγείρουν τη σύνθεση νέας κολλαγόνου, βοηθούν στην πρόληψη της αποικοδόμησης του κολλαγόνου, βελτιώνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και ενισχύουν τον κυτταρικό κύκλο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν που δεν θα στεγνώσει ή δεν θα ερεθίσει την ευαίσθητη περιοχή. 

#6 Χρησιμοποιήστε προϊόντα με έγχυση καφεΐνης

Η καφεΐνη είναι αγγειοσυσταλτικό, που σημαίνει ότι μπορεί να συσφίξει ή να συσπάσει τα αιμοφόρα αγγεία, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στο ξεφούσκωμα της περιοχής των ματιών. Η καφεΐνη υποστηρίζει επίσης τη μικροκυκλοφορία στα τριχοειδή αγγεία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η καφεΐνη παρέχει μόνο προσωρινή ανακούφιση – μόλις σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το συστατικό, το πρήξιμο μπορεί να επανέλθει.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να απαλλαγείς από τις ραγάδες;

HerNewskl

Huda Kattan: To makeup trick για να φωτίσουμε την περιοχή κάτω από τα μάτια

HerNewskl

Σημάδια ότι έχετε μια αφυδατωμένη επιδερμίδα

Her News