HerNews.gr
Αφιερώματα

Ο φτωχός κουλουράς που έγινε πρόεδρος της Τουρκίας – Η πορεία του Ταγίπ Ερντογάν

Το υπεροπτικό του ύφος τα λέει όλα, οι κιτς εικόνες από τις φιέστες δείχνουν το όραμά του και την εικόνα που έχει για τον εαυτό του. Ο λόγος για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Θέλει να είναι σουλτάνος, νιώθει ανίκητος, επιχειρεί να σβήσει από τον Κεμάλ μέχρι τους τωρινούς πολιτικούς του αντιπάλους από τον χάρτη και πουλάει ακόμα και στα συντρίμμια των σεισμών την ελπίδα στον κάθε Τούρκο που έχει άδειο ψυγείο από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του, πως μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν.

Ο Ερντογάν είναι η απόδειξη, λένε οι οπαδοί του, πως όλα γίνονται. Ο φτωχός κουλουρτζής που επιχείρησε καριέρα ποδοσφαιριστή και τώρα θέλει να γίνει ο μεγαλύτερους ηγέτης των μουσουλμάνων.

Το προφίλ του Ταγίπ Ερντογάν

Τραγουδάει στις συγκεντρώσεις του με πάθος που μάλλον θυμίζει κέντρα της εθνικής οδού. Ήταν ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης 1994 – 98  που φυλακίστηκε, ο άνθρωπος που απειλεί με μηνύσεις όσους θα υπαινιχθούν πως έχει ελληνική καταγωγή, που τα άλογα καμιά φορά τον πετάνε κάτω, ο ηγέτης που είναι στην αγκαλιά του Πούτιν έχοντας καταρρίψει ρωσικό αεροσκάφος.

Ισορροπιστής, πολιτικός τζογαδόρος, χαμαιλέοντας. Αυτός είναι ο Ταγίπ Ερντογάν. Πάνω από όλα είναι αυτός που έχει τον τρόπο να κερδίζει, με κάθε τρόπο ακόμα και όταν το παιχνίδι μοιάζει αξιοπερίεργα εύκολο για να σκοράρει.

Το νεοϊδρυθέν κόμμα του το 2002 παίρνει 34%. Λόγω κωλύματος ανέλαβε πρωθυπουργός στις 14 Μάρτιου 2003 και από τότε κινεί τα νήματα.

Τον Μάιο του 2004, μετά από 16 χρόνια διπλωματικής ψυχρότητας, είναι ο πρώτος Τούρκος πρωθυπουργός που επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα και ο πρώτος που είδε τους μουσουλμάνους της Θράκης από το 1952.

Ο Ταγίπ Ερντογάν παίζει με την ένταση στην περιοχή όπως κάποιος που παίζει με το κρύο και το ζεστό.

Στις 15 Ιουλίου 2016 η Τουρκία θα συγκλονιστεί από τα άρματα που είναι στους δρόμους. Είναι λένε πραξικόπημα κατά του προέδρου τους. Ο Ερντογάν και από αυτό θα κερδίσει πόντους.

Στα χρόνια του η οικονομία της Τουρκίας έπεσε στα βράχια και όλοι περιμένουν αργά ή γρήγορα να πάει στο ΔΝΤ για βοήθεια

Στο πλευρού του Ταγίπ Ερντογάν μια πιστή μουσουλμάνα με αδυναμία στις σινιέ τσάντες και μαντήλες, που παίζει και διπλωματικά παιχνίδια στην κουζίνα. Με την Εμινέ Γκιουλμπαράν είναι παντρεμένοι από τις 4 Ιουλίου 1978 και έχουν 2 γιους και 2 κόρες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μάρτης! Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης – Γιατί φοράμε Μάρτη;

Her News

Γιώργος Μαζωνάκης: Η ζωή του έγινε ταινία

Her News b

NASA: Γιατί δίνει στα διαστημόπλοιά της ονόματα αρχαίων Ελλήνων Θεών;

HerNews ka