HerNews.gr
Pets

Σκυλιά για σπίτι: Ράτσες καταλλήλες για παιδιά

Όταν βλέπουμε σκυλιά μας πλημμυρίζει ένα συναίσθημα ευτυχίας στην καρδιά μας. Ειδικά ένα όμορφο κουτάβι που παίζει ή κοιμάται ικανοποιημένο είναι μια πανέμορφη εικόνα! Έξυπνα και χαριτωμένα τα σκυλιά μας χαρίζουν ανιδιοτελή αγάπη και άνευ όρων πίστη.

Οι περισσότερες οικογένειες έχουν πλέον κατοικίδια και υπάρχουν πολλά οφέλη όταν υπάρχει ένα σκυλάκι στο σπίτι. Τα κατοικίδια διδάσκουν στα παιδιά μας πολύτιμα μαθήματα ζωής όπως υπευθυνότητα, εμπιστοσύνη, συμπόνια, σεβασμό και υπομονή.

Η επιλογή της σωστής ράτσας σκυλιού για το σπίτι μας είναι η πρώτη και πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρουμε και αυτό απαιτεί προσεκτική σκέψη. 

Ιδιοσυγκρασία

Αποφασίστε για μια ράτσα που έχει φιλικό και υπομονετικό ταμπεραμέντο. Τα σκυλιά που είναι γνωστά για την ηρεμία και τη στοργική τους φύση είναι καλές επιλογές για οικογένειες με παιδιά. Τα Golden Retriever, τα Beagles και τα Pugs και τα Κοκόνια είναι μερικές προτάσεις που μπορούμε να κάνουμε.

Μέγεθος

Σκεφτείτε το μέγεθος του σκύλου και πώς θα ταιριάζει στο σπίτι σας. Τα μεγαλύτερα σκυλιά μπορεί να είναι πιο δύσκολο στον χειρισμό και μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά. Οι μεσαίες έως μικρότερες ράτσες μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για οικογένειες με διαμερίσματα. 

Επίπεδο ενέργειας

Εξετάστε το ενεργειακό επίπεδο της φυλής. Τα σκυλιά υψηλής ενέργειας απαιτούν πολλή άσκηση και ενασχόληση με το χρόνο παιχνιδιού, ενώ τα σκυλιά χαμηλής ενέργειας μπορεί να είναι πιο κατάλληλα για οικογένειες που προτιμούν έναν χαλαρό τρόπο ζωής.

Εκπαίδευση

Οι ράτσες που εκπαιδεύονται εύκολα και είναι πρόθυμες να μάθουν θα μπορούσαν να είναι καλύτερη επιλογή. Τα σκυλιά που είναι εξαιρετικά έξυπνα και απολαμβάνουν τη συνεργασία με ανθρώπους είναι καλές επιλογές για οικογένειες με παιδιά. Για παράδειγμα τα Pointer έχουν μεν πολύ ενέργεια, αλλά εκπαιδεύονται γρήγορα και είναι από τα πιο ευγενικά σκυλιά.

Κτηνιατρικός έλεγχος

Πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο στο σπίτι σας, κάντε έναν κτηνιατρικό έλεγχο. Βεβαιωθείτε ότι το πρόσφατα υιοθετημένο κατοικίδιό σας είναι υγιές. Οι τακτικοί κτηνιατρικοί έλεγχοι είναι σημαντικοί για να διασφαλιστεί ότι ο σκύλος σας παραμένει υγιής και χαρούμενος.

Ο σκύλος σας είναι απαραίτητο να κοινωνικοποιηθεί και να εκπαιδευτεί σωστά, ανεξάρτητα από τη ράτσα. Έτσι θα διασφαλίσετε ότι αισθάνεται ασφάλεια και αγάπη, και ως εκ τούτου συμπεριφέρεται καλά με τα παιδιά σας.

4 Λόγοι για να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Τι πρέπει να κάνετε αν ο σκύλος σας είναι υπέρβαρος;

Her News

Σκύλος: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την βόλτα στην βροχή

Her News b

Σεισμός: Πως τον αντιλαμβάνονται τα ζώα μέσω της «έκτης αίσθησης»

HerNews ka