HerNews.gr
Beauty

7+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη ρουτίνα ομορφιάς της Marilyn Monroe

Από τα κόκκινα χείλη, μέχρι τις πλατινέ μπούκλες της, το σήμα κατατεθέν της, η Marilyn Monroe ήταν –και εξακολουθεί να είναι– η απόλυτη βόμβα και το σύμβολο της ομορφιάς, που είχε μια τάση για αίγλη που αντηχεί σε πάρα πολλούς από εμάς μέχρι και σήμερα.

Έμεινε μακριά από τον ήλιο

«Προσωπικά είμαι αντίθετη με το βαθύ μαύρισμα γιατί μου αρέσει να νιώθω ξανθιά παντού», εξήγησε η Monroe για τον λόγο που έμεινε μακριά από τον ήλιο – παρά το γεγονός ότι ήταν στη «μόδα στην Καλιφόρνια». Ξεχάστε τα μπρονζέ και τα ψεύτικα μαυρίσματα που πολλοί από εμάς ορκίζονται σήμερα, η Marilyn τα έκανε όλα για το αλαβάστρινο look.

monroe

Της άρεσε μια πολύ συγκεκριμένη απόχρωση του ξανθού

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι απόχρωση ζήτησε η Monroe όταν κάθισε την καρέκλα του κομμωτή, πιθανότατα δεν θα μαντέψατε ότι ήταν “το λευκό της μαξιλαροθήκης”. Σύμφωνα με τη συγγραφέα Pamela Keogh, η Monroe έβαφε τα μαλλιά της κάθε τρεις εβδομάδες με έναν κατάλογο κομμωτών, όπως η Pearl Porterfield (η οποία φρόντιζε επίσης τα ανοιχτά ξανθά μαλλιά της Jean Harlow) και τον Kenneth Battelle. Για να αποφύγει το πολύ λούσιμο (που μπορεί να επηρεάσει το χρώμα), ορκίστηκε σε ένα αυτοσχέδιο ξηρό σαμπουάν – Johnson’s Baby Powder – που απλώνει κάθε δύο μέρες για να διατηρεί τα μαλλιά της φρέσκα.

Marilyn Bob

Ένα κομψό κόλπο μακιγιάζ για σαρκώδη χείλη

Πώς να δημιουργήσετε τα γεμάτα, φουσκωμένα χείλη για τα οποία ήταν τόσο γνωστή η Marilyn; Μια έξυπνη χρήση κραγιόν, όχι λιγότερο. Ο make-up artist της θα εφάρμοζε έως και πέντε διαφορετικές κόκκινες αποχρώσεις – πιο σκούρες, σαθρές κόκκινες στο εξωτερικό και πιο ανοιχτόχρωμες προς τα μέσα – για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της διάστασης και του όγκου. Ένα έξυπνο tip που χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα πολλοί makeup artists.

Ήξερε τη σημασία του ύπνου

Μια γυναίκα που απολάμβανε τον ύπνο της, η Monroe κοιμόταν από πέντε έως 10 ώρες τη νύχτα σε ένα φαρδύ μονό κρεβάτι. Την Κυριακή; «[Είναι] η μία μέρα απόλυτης αναψυχής μου. Μερικές φορές χρειάζομαι δύο ώρες για να ξυπνήσω», είπε σε συνέντευξή της στο  περιοδικό Pageant.

Τι φορούσε στο κρεβάτι

Η Monroe φορούσε πέντε σταγόνες Chanel No.5 στο κρεβάτι, ένα άρωμα που λέγεται ότι είχε προσθέσει και στα λουτρά πάγου της.

Ναι… λουτρά πάγου

Ενώ ο Wim Hof ​​και πολλοί αθλητές έκτοτε έκαναν δημοφιλή τα παγωμένα ντους και τα μπάνια, η Marilyn ήταν πολύ πιο μπροστά. Λέγεται ότι συνήθιζε να κάνει παγωμένα μπάνια για να διατηρεί το δέρμα της σφριγηλό και σφιχτό.

Πώς πρόσεχε το δέρμα της

Η Monroe ενώθηκε με άτομα όπως η Audrey Hepburn επισκεπτόμενη τακτικά τον Ούγγρο δερματολόγο Erno Laszlo. Έπασχε από ξηροδερμία (φημολογείται ότι έπλενε με εμμονή το πρόσωπό της έως και πέντε φορές την ημέρα για να αποτρέψει τα εξανθήματα), ο δερματολόγος συνέταξε στην ηθοποιό μια αυστηρή ρουτίνα περιποίησης, η οποία διέφερε ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την περίσταση. Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της ξεκίνησε με έναν καθαρισμό με λάδι, χρησιμοποιώντας το Erno Laszlo Active Phelityl Oil, στη συνέχεια άπλωσε την Active Phelityl Cream και την ξέπλυνε. Τελείωσε με το Controlling Lotion. Όλα αυτά τα προϊόντα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σήμερα.

Δεν ήταν φυσική φανατική της άσκησης

«Δεν θα άντεχα την άσκηση, αν έπρεπε να νιώσω ότι με καταπονεί», είπε η Monroe σχετικά με την προσέγγισή της στην προπόνηση. Πολλοί από εμάς θα σχετιστούν. Αντίθετα, απολάμβανε μια «απλή ρουτίνα σύσφιξης του μπούστου», η οποία περιελάμβανε να σηκώνει βάρη δύο, πέντε κιλών πάνω από το κεφάλι της 15 φορές. Το έκανε δίπλα στο κρεβάτι μέχρι να κουραστεί κάθε πρωί.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δούκισσα Νομικού: Αποκάλυψε τον τρόπο που εφαρμόζει το concealer

HerNewskl

Botox: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την ενέσιμη θεραπεία;

Her News b

Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη θεραπεία που κάνει σύσφιξη του δέρματος

Her News