HerNews.gr
Health

Ημικρανία: Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων

Η ημικρανία σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζεται περιοδικά και σε άλλες σε πιο έντονο βαθμό, ακόμη και καθημερινά. Και εκτός από έναν σοβαρό πονοκέφαλο, μπορεί να υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που την συνοδεύουν. Όταν εμφανίζεται μια ημικρανία, προσπαθούμε να ανακουφίσουμε αυτή την κατάσταση, διαφορετικά δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε και να κάνουμε τίποτα. 

Το πιο συχνό σύμπτωμα της ημικρανίας είναι ο έντονος πονοκέφαλος. Συχνά συγκεντρώνεται μόνο στη μία πλευρά του κεφαλιού και μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις ώρες έως αρκετές ημέρες. Φυσικά, ο απλούστερος τρόπος είναι η λήψη φαρμάκων για την ημικρανία, αλλά μόνο ο γιατρός πρέπει να τα συνταγογραφήσει. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους.

Αφαιρέστε τις πηγές φωτός

Μετακινηθείτε σε σκοτεινό μέρος ή χαμηλώστε τα φώτα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε για λίγο ή απλώς να ξαπλώσετε με κλειστά μάτια.

Βάλτε μια κομπρέσα

Η κομπρέσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας τους πονοκεφάλους. Για να το κάνετε αυτό, μουλιάστε μια πετσέτα σε παγωμένο νερό και τοποθετήστε την στο μέτωπό σας.

Πιείτε ένα ρόφημα με καφεΐνη

Στην περίπτωση που δεν είστε άρρωστες, μπορείτε να δοκιμάσετε να πιείτε μια γουλιά καφέ ή κόλα. Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και έτσι βοηθούν στη μείωση των πονοκεφάλων.

Πιείτε νερό

Προσπαθήστε να πίνετε περισσότερο καθαρό νερό. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με την ημικρανία το  τσάι με τζίντζερ.

Απομακρύνετε τις πηγές αφόρητων οσμών

Όταν έχουμε ημικρανία, αντιλαμβανόμαστε τα πάντα γύρω μας πολύ έντονα. Μας ενοχλούν οι μυρωδιές, οι ήχοι, το φως. Οποιεσδήποτε γεύσεις μπορεί να επηρεάσουν, ακόμα και τα αγαπημένα σας αρώματα. Επομένως, το καθήκον σας είναι να αερίσετε το δωμάτιο, να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό και να απομακρύνετε ό,τι μυρωδιά σας ενοχλεί.

Κλείστε το κινητό σας

Προσπαθήστε να χαλαρώσετε χωρίς να κοιτάτε το τηλέφωνό σας ή να βλέπετε τηλεόραση. Είναι καλύτερα να είστε στη σιωπή, χωρίς ήχους που αποσπούν την προσοχή. Είναι σημαντικό για εσάς να ξεκουράζετε το σώμα σας χωρίς να το επιβαρύνετε επιπλέον.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Υπάρχει πραγματική διαφορά ανάμεσα στις πορτοκαλί και λευκές γλυκοπατάτες;

HerNews ka

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος

Her News

Tips για να τα διατηρήσετε τα νύχια των ποδιών σας υγιή

Her News