HerNews.gr
Fitness

Συχνά λάθη που κάνεις στα squats

Τα squats θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που σας επιτρέπουν να γυμνάσετε τους γλουτούς και να διώξετε την κυτταρίτιδα. Συχνά γίνονται μέρος πιο σύνθετων προπονήσεων και σας επιτρέπουν να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν όμως τα κάνουμε λάθος, τότε όσο και να προσπαθούμε, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο. 

Ρηχό squat

Για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να χαμηλώσετε αρκετά και οι μηροί σας να είναι παράλληλοι με το έδαφος. Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να γυμνάσετε τους γλουτιαίους μύες και τους μηριαίους. Για να καθίσετε σωστά, χαλαρώστε τους μύες σας. Για να δουλέψετε τους μύες των ποδιών και των γλουτών, είναι απαραίτητο τα πόδια να παραμένουν στο πάτωμα κατά τη διάρκεια του squat. 

Δεν σφίγγγετε τους γλουτούς

Κατά τη διάρκεια των squats, πρέπει να εστιάσετε στους γλουτούς σας και να τους σφίγγετε. Διαφορετικά είναι σαν να μην γυμνάζετε αυτή την περιοχή του σώματός σας και κάνετε μισή δουλειά.

Δεν είναι ίσια η πλάτη σας

Όταν κάνετε squats η πλάτη πρέπει να είναι ίσια και να μην καμπουριάζετε. Μπορείτε οπότε να κάνετε αυτή την άσκηση στον τοίχο, ισιώνοντας τα χέρια σας προς τα επάνω και τοποθετώντας τα στην επιφάνεια. Αυτό καθιστά δυνατή τη σωστή φόρτιση στους μύες του πίσω μέρους του μηρού.

Ξεκινήστε την κίνηση από το ισχίο, όχι από το γόνατο

Ένα συνηθισμένο λάθος με τα squats είναι να ξεκινάτε την κίνηση από το γόνατο και όχι από το ισχίο. Αυτό δημιουργεί μέγιστη πίεση σε λάθος μύες (τον τετρακέφαλο αντί για τους γλουτούς), ενώ αυξάνει επίσης τον κίνδυνο τραυματισμού στο γόνατο.

Ποια είναι λοιπόν η σωστή στάση;

Τα πόδια σας είναι ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και τα δάχτυλα των ποδιών δείχνουν ελαφρώς προς τα έξω. Το στήθος μένει ψηλά. Ποτέ μην γέρνετε το κεφάλι σας προς τα κάτω κατά τη διάρκεια της άσκησης. Διατηρήστε την πλάτη σας φυσική και τη σπονδυλική σας στήλη όρθια.

Οι ασκήσεις που χρειάζεσαι για καλλίγραμμα πόδια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κάνε το σπίτι σου, γυμναστήριο!

Her News b

Emotional eater: Πως να αντιμετωπίσεις την υπερφαγία

Her News

Αλκοόλ: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις πριν ή αφού πιεις ακόμα ένα ποτηράκι

Her News