HerNews.gr
Beauty

Γιατί έχεις φαγούρα στο δέρμα μετά το μπάνιο;

Ένα χαλαρωτικό ντους συνδέεται συνήθως με το self care, αλλά αν έχεις μετά φαγούρα στο δέρμα, σίγουρα αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό.

Όμως είναι ένα συχνό φαινόμενο και δεν έχει να κάνει με την προσωπική υγιεινή ή με το αν μην τρίβεσαι αρκετά δυνατά. Στην πραγματικότητα, πολλές από τις κύριες αιτίες του κνησμού του δέρματος μετά το ντους ξεκινούν πριν καν μπεις για μπάνιο.

Πριν λοιπόν ανοίξεις το νερό για να κάνεις ένα καυτό ζεστό ντους, σκέψου το γεγονός ότι το ζεστό νερό στεγνώνει το δέρμα και μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και φαγούρα. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη θεραπεία και την πρόληψη του κνησμού μετά από το μπάνιο.

Τι προκαλεί φαγούρα στο δέρμα μετά από ντους;

Η φαγούρα του δέρματος μετά το ντους συχνά δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση της επιδερμίδας, ούτε και με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Το δέρμα συνήθως σε ξύνει, επειδή έχουν αφαιρεθεί τα φυσικά του έλαια.

Εκτός από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς είναι σημαντικό να προσαρμόσεις τη θερμοκρασία του νερού,  για να αποτρέψεις τον κνησμό του δέρματος μετά το ντους. Ναι, ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι χαλαρωτικό, αλλά προκαλεί ζημιά στο δέρμα σου με την πάροδο του χρόνου. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κνησμός του δέρματος μετά από το ντους, μπορεί να είναι αποτέλεσμα σοβαρών παθήσεων υγείας. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει άλλος λόγος για τη φαγούρα μετά το μπάνιο, τότε καλύτερα να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο.

Επίσης αν έχεις κάποια δερματική πάθηση, όπως ατοπική δερματίτιδα, τότε είναι πιο πιθανό να εμφανίζεις φαγούρα στο δέρμα μετά από ένα ντουζάκι. 

Πώς να αποτρέψεις τον κνησμό του δέρματος μετά από ένα ντους;

Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει η φαγούρα του δέρματος είναι να αλλάξεις τη ρουτίνα του ντουζ. Δηλαδή περιόρισε τη διάρκεια του ντους το πολύ στα 10 λεπτά. Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό και διάλεξε προσεκτικά το αφρόλουτρο σου. Σίγουρα θες ένα που θα διατηρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος και δεν θα περιέχει parabens. Σημαντικό είναι να έχει και ουδέτερο pH.

Επιπλέον, αντί να χρησιμοποιείς σκληρά scrub ή χημικά απολεπιστικά, προτίμησε μια κρεμώδη και θρεπτική φόρμουλα. Αυτός ο συνδυασμός θα προσφέρει μια απαλή, αλλά αποτελεσματική απολέπιση  ενώ αφήνει το δέρμα λείο, καθαρό και το πιο σημαντικό, ενυδατωμένο.

Αναζήτησε φόρμουλες που περιέχουν ενυδατικά συστατικά, όπως βούτυρο καριτέ και βούτυρο κακάο. Αυτά είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν απαλότητα και να υποστηρίζουν τον φραγμό του δέρματος. 

Μετά το ντουζ μην ξεχνάς να βάζεις την ενυδατική σου κρέμα για το σώμα ή τη λοσιόν. Έτσι, θα κλειδώσει η υγρασία και το δέρμα σου θα είναι απαλλαγμένο από ξηρότητα που μπορεί να οδηγήσει σε κνησμό.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις κρέμες BB και CC

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Οι top καλοκαιρινές τάσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας σας!

HerNewskl

Jade roller: Το εργαλείο που επιβάλλεται να εντάξετε στην skincare ρουτίνα σας!

HerNewskl

Coffee manicure: Το νεό trend που ήρθε να “εκθρονίσει” το κόκκινο μανικιούρ

HerNewskl