HerNews.gr
Beauty

Serum: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον ορό

Στον κόσμο της φροντίδας του δέρματος το serum έχει γίνει πλέον μέρος του τυπικού λεξιλογίο. Εσύ όμως ξέρεις τι ακριβώς είναι ο ορός για το πρόσωπο; Αν μάλιστα δεν χρησιμοποιείς ακόμη στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς, πραγματικά χάνεις. Προσωπικά μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο προϊόν για το skincare!

Τι είναι το serum;

Οι οροί είναι μια κατηγορία προϊόντων περιποίησης δέρματος που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν υψηλές συγκεντρώσεις συγκεκριμένου ενεργού συστατικού στο δέρμα. Ένα serum θεωρείται σαν θεραπεία για το πρόσωπο ή τα μάτια.

Αυτό οφείλεται στις υψηλότερες συγκεντρώσεις ενεργών συστατικών και στη συχνά λεπτή υφή, που το καθιστά ιδανικό για στρώση. Υπάρχουν οροί που είναι τόσο ρευστοί, όσο το νερό και οροί που έχουν περισσότερη υφή σαν ελαφριές λοσιόν.

Skincare και serum

Αρχικά, κάνετε έναν καθαρισμό προσώπου για να απομακρυνθεί κάθε ίχνος από το μακιγιάζ και τη βρωμιά. Τότε, είναι η ώρα του serum. Επειδή τείνει να έχει πιο ελαφριά συνοχή, ο ορός μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Γενικά ένας καλός εμπειρικός κανόνας για τη σειρά με την οποία εφαρμόζεις τα προϊόντα περιποίησης  είναι να αρχίζεις από αυτά με τις πιο λεπτές υφές.

Οι ενυδατικές κρέμες είναι συνήθως πιο βαριές από τους ορούς και περιέχουν επίσης αποφρακτικά συστατικά, που λειτουργούν για να κλειδώνουν την υγρασία και έτσι εμποδίζουν άλλα συστατικά να εμποτιστούν στο δέρμα.

Όταν ψάχνεις για serum, το κλειδί είναι να επιλέξεις ένα συστατικό που είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σου. Αν και ένας ορός δεν είναι απολύτως υποχρεωτικός όπως είναι το αντηλιακό, οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι οι περισσότερες γυναίκες, μπορούν να επωφεληθούν από έναν που επιλέγεται για να ταιριάζει με τις ανησυχίες του δέρματός τους.

Μόλις αρχίσεις να χρησιμοποιείς έναν νέο ορό, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να δεις αποτελέσματα. Ένα serum με υαλουρονικό οξύ μπορεί να δώσει σχεδόν άμεσα ενυδατικά οφέλη. Όμως τα περισσότερα συστατικά των ορών χρειάζονται αρκετές εβδομάδες έως μήνες για να δείξουν πραγματικά τα αποτελέσματά τους.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις κρέμες BB και CC

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Carla Bruni: Η νέα της αλλαγή είναι τόσο διακριτική και ταυτόχρονα εντυπωσιακή

HerNewskl

“Polly Pocket” Nails: Το νέο trend που μας κάνει να νοσταλγούμε τα παιδικά μας χρόνια & είναι πιο fun από ποτε!

HerNews ka

Hailey Bieber: Άλλαξε κούρεμα και έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα viral!

HerNewskl