HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Ασκήσεις Kegel για καλύτερο σεξ

Πιθανότατα να έχετε ακούσει τουλάχιστον μια φορά για της ασκήσεις Kegel. Ξέρατε όμως ότι είναι κάτι περισσότερο από την πρόληψη της ακράτειας; Είναι αλήθεια! Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, ο Δρ Άρνολντ Κέγκελ ανέπτυξε μερικές ασκήσεις, για να βοηθήσει τις γυναίκες που αντιμετώπιζαν ακράτεια ούρων. Πολλές γυναίκες που τις δοκίμασαν διαπίστωσαν ότι, εκτός από τον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης τους, βίωναν και καλύτερο σεξ.

Οι ασκήσεις Kegel είναι γνωστές για το φάσμα των πλεονεκτημάτων τους, όπως ευκολότερη προετοιμασία και αποκατάσταση μετά τον τοκετό, ισχυρότερους οργασμούς για εσάς και ακόμη πιο ευχάριστο σεξ για τον σύντροφό σας. Δεν χρειάζεται γυμναστήριο!

Πώς λειτουργούν οι ασκήσεις Kegel;

Οι πυελικοί μύες σας κάθονται κάτω από όλα τα εσωτερικά σας όργανα. Υποστηρίζουν ακόμη και ένα μωρό καθώς μεγαλώνει μέσα στη μήτρα σας. Είναι γνωστοί ως μύες ανύψωσης, που σημαίνει ότι όταν συστέλλονται ανεβάζουν το πυελικό σας έδαφος.

Μπορείτε να μάθετε να αναγνωρίζετε αυτούς τους μύες πιέζοντας, ενώ ουρείτε. Οι μύες που σταματούν τη ροή των ούρων είναι οι πυελικοί σας μύες. Αυτοί είναι οι ίδιοι μύες που σας βοηθούν να ελέγξετε τις κινήσεις του εντέρου σας. Οι μύες της λεκάνης σας μπορεί να γίνουν αδύναμοι εάν έχετε αποκτήσει παιδί.  Ευτυχώς, μπορούν να ενισχυθούν κάνοντας ασκήσεις Kegel.

Σας βοηθάνε να φτάσετε σε οργασμό

Ακόμη και όταν κάνετε πραγματικά καλό σεξ, το να φτάσετε σε οργασμό μπορεί να είναι δύσκολο. Στην πραγματικότητα, μόνο το 25% των γυναικών αναφέρει ότι κορυφώνεται σταθερά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αν και πολύ λίγες γυναίκες μπορούν να έχουν οργασμό μόνο από την κολπική επαφή, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας ενισχύοντας το πυελικό σας έδαφος. Το να κάνετε ασκήσεις Kegel βοηθά στη σύσφιξη του ηβοκοκκυγικού μυ σας, που είναι ένας από τους μύες που συστέλλονται κατά τη διάρκεια του οργασμού. 

Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στον κόλπο σας

Όταν κάνετε αυτές τις διακριτικές ασκήσεις Kegel, βοηθάτε στην τόνωση και την ενίσχυση των κολπικών μυών σας. Επιπλέον, αυξάνετε την ποσότητα της ροής του αίματος στον κόλπο σας. Αυτό είναι βασικό στοιχείο για την κορύφωση. Παρόμοια με το πόσες γυναίκες διεγείρονται περισσότερο σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, η ροή του αίματος που συμβαίνει όταν κάνετε ασκήσεις Kegel μπορεί να συμβάλει στο πόσο ενδιαφέρεστε για το σεξ. 

Μπορούν να κάνουν το σεξ καλύτερο για εσάς και για τον σύντροφό σας

Δεν είναι μυστικό ότι όλοι θέλουμε το σεξ για να νιώθουμε υπέροχα. Αλλά πολλές γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι το να κάνουν ασκήσεις Kegel κάθε μέρα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σεξ που κάνουν. Η συστολή των πυελικών μυών σας θα βοηθήσει στην ενίσχυση ολόκληρης της περιοχής και θα κάνει το σεξ πιο ευχάριστο. Ωστόσο, οι ασκήσεις Kegel δεν προορίζονται μόνο για σύσφιξη και τόνωση του κόλπου σας. Εάν έχετε βιώσει επώδυνη σεξουαλική επαφή, το να κάνετε τακτικά ασκήσεις Kegel μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε να χαλαρώνετε. Οπότε το σεξ θα γίνει πιο ευχάριστο για εσάς και τον σύντροφό σας.

Οργασμός: Μυστικά για ταυτόχρονη κορύφωση!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Απιστία Vοl3: Ο άπιστος, ο κατεργάρης..

Her News

Κρατήστε τη σεξουαλική σας ζωή ζωντανή

Her News

Το ισπανικό σεξ δεν χρειάζεται μεγάλο στήθος – Τα μυστικά της επιτυχίας

Her News