HerNews.gr
Ταξίδια

Παξοί: Το νησί με την γαλήνια ομορφιά στο Ιόνιο Πέλαγος

Οι Παξοί ήταν το σκηνικό του Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, της πρώτης ελληνικής σειράς στο Netflix που προβλήθηκε παγκοσμίως τον Μάρτιο του 2023.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο δημιουργός της σειράς Χριστόφορος Παπακαλιάτης επέλεξε το νησί που διαθέτει γαλήνιες αποδράσεις, καλοκαιρινή διασκέδαση, συνδέσεις με την αρχαία ιστορία και φιλόξενα λιμάνια, ιδανικά για εξερεύνηση με βάρκα.

Προσφέρει επίσης μια άλλη πλευρά του ελληνικού πολιτισμού, φιλοξενώντας φεστιβάλ που προβάλλουν τις καλές τέχνες κάθε χρόνο σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία που μπορεί κανείς να βρει οπουδήποτε.

Οι Παξοί αποτελούν στην πραγματικότητα μια σειρά από νησιά που είναι διάσπαρτα στο Ιόνιο Πέλαγος νότια της Κέρκυρας.

Αρχικά πιστεύεται ότι σφραγίστηκαν από τους θαλασσοπόρους Φοίνικες και ήταν διάσημα από την αρχαιότητα για τα κρασιά τους, τα νησιά πολεμήθηκαν στην αρχαιότητα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Ιλλυρικού Πολέμου το 229 π.Χ., όπως καταγράφηκε από τον ιστορικό Πολύβιο στις «Ιστορίες».

Παξοί

Οι Παξοί έχουν μια μακρά, πολύπλοκη ιστορία

Μόλις ένα σύντομο ταξίδι πάνω από τη θάλασσα από την Ιταλία, η περιοχή κάποτε διοικούνταν από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, επιστρέφοντας υπό την κυριαρχία των Ενετών στους μεσαιωνικούς χρόνους.

Αλλάζοντας χέρια πολλές φορές στην ιστορία, κάποτε υπό τη δικαιοδοσία μιας Γαλλικής και Ρωσοτουρκικής συμμαχίας κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, η πολιτική σταθερότητα του νησιού ανατράπηκε για άλλη μια φορά όταν παρέδωσε στους Άγγλους με τη φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού τη HMS Apollo.

Γίνοντας μέρος της Ιονικής Ένωσης που ιδρύθηκε από τους Βρετανούς , οι Παξοί γνώρισαν κάποια ειρήνη για αρκετές δεκαετίες. Ωστόσο, οι νησιώτες έπεσαν κάτω από τη βρετανική κυριαρχία και οι Παξοί χρησίμευσαν τελικά ως η έδρα του κινήματος ανεξαρτησίας του Ιονίου, το οποίο οδήγησε στην επιτυχή ένταξη των νησιών με το νέο έθνος της Ελλάδας το 1864.

Παξοί Παξοί Ελληνικό νησί

Οι Παξοί είναι ένας πολιτιστικός κόμβος, που φιλοξενεί ιταλική διάλεκτο

Λόγω της θέσης τους στην ιστορία και των πολλών πολιτιστικών αξιοθέατων, οι Παξοί αποτελούν μέρος ενός ευρωπαϊκού δικτύου που ονομάζεται «Πολιτιστικά Χωριά της Ευρώπης». 

Ευαίσθητο στις ανάγκες των πολλών αδέσποτων ζώων στο νησί, ένα διαχρονικό πρόβλημα σε πολλά ελληνικά νησιά , δημιουργήθηκε στους Παξούς μια φιλοζωική οργάνωση το 2005.

Το Paxos Animal Welfare Society, ή PAWS, εργάζεται για να βελτιώσει τη ζωή των γατών και των σκύλων που κάνουν επίσης το νησί το σπίτι τους.θάλασσα

Σε συνεργασία με τον τοπικό δήμο Γαίου, η φιλανθρωπική οργάνωση πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να ελέγξει τον αριθμό των αδέσποτων στους Παξούς.

Κοντά στην Ιταλία, τα νησιά των Παξών έχουν μια ξεχωριστή γεύση αυτού του έθνους, και οι κάτοικοί τους μιλούν μια διάλεκτο με μεγάλη ιταλική κλίση.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την περιοχή των Παξών την επόμενη φορά που θα θέλατε γαλήνιες διακοπές με όλες τις πολιτιστικές ανέσεις που θα μπορούσατε να ζητήσετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελλάδα: Τα πιο οικονομικά νησιά για διακοπές

Her News

Έρευνα: Οι Top 10 πιο ακριβοί προορισμοί του κόσμου για την Πρωτοχρονιά

Her News

Κύθνος Vol2: Ένα νησί του σήμερα βγαλμένο από τα 90s

Her News