HerNews.gr
Health

Φούσκωμα: Τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

Το να απολαμβάνετε ένα φαγητό που αγαπάτε είναι ίσως μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ημέρας, αλλά τι γίνεται με το φούσκωμα; Δυστυχώς, αυτό το χορταστικό γεύμα που μόλις φάγατε, μπορεί να έχει ενοχλητικές παρενέργειες.

Εάν αντιμετωπίζετε φούσκωμα τακτικά, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ιατρικές παθήσεις ή πιθανότατα να οφείλεται σε κάποιες κακές συνήθειες της διατροφικής σας ρουτίνας.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα μετά το φαγητό;

Μην ξαπλώνετε μόλις φάτε

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από τον ύπνο μετά το μεσημεριανό γεύμα, ειδικά αν ξυπνήσατε στις 6 το πρωί. Αν και μπορεί να έχετε μεγάλη ανάγκη από αυτόν τον χρόνο ύπνου, δεν θα είστε πολύ ικανοποιημένες όταν ξυπνήσετε με φουσκωμένη κοιλιά. Μια άλλη ενέργεια που κάνουμε είναι να τρώμε αμέσως πριν πάμε για ύπνο το βράδυ, αλλά ακόμα κι αν ήταν μια μικρή ποσότητα φαγητού, μπορεί να σας προκαλέσει φούσκωμα.

Όταν κοιμάστε αμέσως μετά το φαγητό, δεν προλαβαίνετε να χωνέψετε. Αν θέλετε να κοιμηθείτε οπωσδήποτε, προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον 15 λεπτά ήπιας άσκησης, ακόμη και περπάτημα. Έτσι θα μπορέσετε να επιταχύνετε τη διαδικασία της πέψης, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας.

Απολαύστε το γεύμα χωρίς περισπασμούς

Έχετε όλη σας τη μέρα για να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά ή ταινία, αλλά έχετε μόνο μία φορά για να απολαύσετε το γεύμα της ημέρας. Μία από τις συνήθειες που προκαλούν φούσκωμα μετά το φαγητό είναι να παρακολουθείτε κάτι ενώ τρώτε.

Επίσης είναι κακό και το να τρώτε βιαστικά για να προλάβετε κάποια δουλειά. Το να φάτε τόσο γρήγορα θα προκαλέσει πολλές ενέργειες που οδηγούν σε φουσκωμένο στομάχι. Όταν δεν εστιάζετε στο φαγητό που τρώτε, δεν θα εστιάζετε στο να τρώτε σωστά. Αυτό σημαίνει ότι δεν δίνετε χρόνο για μάσημα, που είναι το πρώτο και πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας της πέψης. 

Αφιερώστε χρόνο απολαμβάνοντας το γεύμα σας, τουλάχιστον αν είστε στο σπίτι, δεν θα σας πάρει τόσο πολύ χρόνο για να μασήσετε το φαγητό που τρώτε. Στήστε ένα ωραίο τραπέζι, ανοίξτε λίγη χαλαρωτική μουσική και μην ξεχάσετε να ανάψετε ένα χαλαρωτικό κερί ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα. 

Αποφύγετε να πίνετε νερό ή άλλα ροφήματα, με το φαγητό

Μια άλλη αιτία για φούσκωμα μετά το φαγητό είναι η κατανάλωση πολλών υγρών, ενώ τρώτε ένα γεύμα. Συχνά θεωρείται μέρος του γεύματος. Επίσης πολλές φορές που θα τρώτε έξω, συνηθίζετε να παραγγέλνετε κι ένα ποτό. Είναι δύσκολο να κόψετε αυτή τη συνήθεια, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε.

Τροφές που δρουν ως φυσικά κατασταλτικά της όρεξης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Η Χειρουργός Οδοντίατρος DDS Γεωργία Χωραφά μιλά στο HerNews για την αισθητική οδοντιατρική αντιγήρανσης και μας δίνει συμβουλές για το ωραιότερο χαμόγελο!

HerNewskl

Λωτός: Όσα θες να ξέρεις για το μυθικό φρούτο

Her News

Δώρα επίσκεψης: Καλάθι λαχανικών και φρούτων αντί γλυκών

Her News