HerNews.gr
Beauty

Τα αιθέρια έλαια που χρειάζεται το δέρμα σου

Τα αιθέρια έλαια παίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της φρεσκάδας και της υγείας του δέρματος. Χρησιμοποιούνται ακόμη και στη θεραπεία πολλών από τα προβλήματα που επηρεάζουν το δέρμα μας ως ένα είδος εναλλακτικής ιατρικής. Τα αιθέρια έλαια είναι φυτικά εκχυλίσματα που συνήθως συλλέγονται μέσω της διαδικασίας απόσταξης. Τα οφέλη που έχουν στο δέρμα διαφέρουν ως προς τη σύνθεση. Αυτό που ταιριάζει σε ξηρό δέρμα δεν χρειάζεται απαραίτητα να ταιριάζει στις ανάγκες του λιπαρού ή μικτού δέρματος, αλλά και το αντίστροφο.

Εδώ είναι τα αιθέρια έλαια που θα κάνουν καλό στο δέρμα σου, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες που έχεις.

Αιθέρια έλαια για ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα υποφέρει από έλλειψη νερού. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα χάνει ποσότητες φυσικών ελαίων και λιπών, με αποτέλεσμα την αφυδάτωση και τις ρυτίδες. Περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η υγρασία και οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται συχνά με ενυδατικές κρέμες, μάσκες και αιθέρια έλαια.

Το έλαιο λεβάντας περιέχει φυσικά αντιφλεγμονώδη συστατικά που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από ερεθισμούς και ερυθρότητα. Είναι επίσης μια φυσική ενυδατική κρέμα που μπορεί να ενισχύσει την ελαστικότητα του ξηρού δέρματος και να του δώσει μια λαμπερή και υγιή εμφάνιση.

Το έλαιο χαμομηλιού περιέχει την ουσία αζουλίνη που είναι γνωστή για την ικανότητά της να ενυδατώνει το δέρμα. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγετε εάν το δέρμα είναι αλλεργικό στην αμβροσία, ένα βότανο που ανήκει στην οικογένεια του χαμομηλιού.

Αιθέρια έλαια για λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα υποφέρει από υπερβολική έκκριση σμήγματος. Παρά τον σημαντικό ρόλο του στη διατήρηση του λείου δέρματος, το υπερβολικό σμήγμα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, όπως φραγμένους πόρους και σπυράκια.

Το έλαιο δεντρολίβανου χαρακτηρίζεται από τις αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και διεγερτικές του ιδιότητες. Βοηθάει ταυτόχρονα στην παραγωγή κολλαγόνου.

Το έλαιο από άνθη πορτοκαλιάς περιέχει πολλές πλούσιες ουσίες που βοηθούν στη βελτίωση της υγείας του δέρματος και βελτιώνουν την ελαστικότητά του.

Αιθέρια έλαια για την ακμή

Η εμφάνιση ακμής είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις έφηβες γενικά και οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα ειδικότερα. Η ακμή μπορεί να προκληθεί από ορισμένες δερματικές λοιμώξεις. Επομένως η ανάγκη επιλογής ελαίων που μειώνουν τα μικρόβια και τις μολύνσεις γίνεται επιτακτική.

Χάρη στην πλούσια βιταμίνη C του, το έλαιο λεμονιού που προέρχεται από τη φλούδα των εσπεριδοειδών μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής και των ελεύθερων ριζών. Αυτό το καθιστά ένα από τα κορυφαία αιθέρια έλαια για το δέρμα με τάσεις ακμής στη λίστα μας.

Το tea tree oil είναι ένα από τα πιο διάσημα αντισηπτικά στην εναλλακτική ιατρική. Βοηθά πολύ στην καταπολέμηση των βακτηρίων και των λοιμώξεων, που και τα δύο προκαλούν ακμή.

Πώς θα διαλέξετε το σωστό αντηλιακό;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αθηνά Οικονομάκου: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στο χρώμα των μαλλιών της!

HerNewskl

Jello Nails: Βρήκαμε το μανικιούρ που θα αντικαταστήσει τα Glazed Donut Nails

HerNewskl

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ευαίσθητο δέρμα

Her News