HerNews.gr
Beauty

Πώς θα διαλέξετε το σωστό αντηλιακό;

Το αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είτε βγαίνετε για λίγες ώρες, είτε κάνετε διακοπές στην παραλία ή στην πισίνα, η εφαρμογή του σωστού αντηλιακού για την προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου είναι απαραίτητη. 

Όταν επιλέγετε ένα αντηλιακό, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχετε σε συγκεκριμένα συστατικά. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα συστατικά του δεν διαταράσσουν την ορμονική σας ισορροπία.

Αν δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε το σωστό αντηλιακό, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. 

Ψάξτε για μη φαγεσωρογόνα συστατικά

Το αντηλιακό πρέπει να είναι χωρίς λιπαρότητα και μη φαγεσωρογόνο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνετε μακριά από τυχόν βαριές φόρμουλες. 

Επίσης να αποφεύγετε τα αντηλιακά με αλκοόλ. Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ελαίου, η οποία δημιουργεί επιπλέον σμήγμα που φράζει τους πόρους. Μπορείτε να διαλέξετε ένα αντηλιακό που περιέχει υαλουρονικό οξύ για πρόσθετη ενυδάτωση και γαλακτικό οξύ για απαλή απολέπιση του δέρματός σας.

Εξετάστε το SPF

Όσο υψηλότερο είναι το SPF, τόσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο προστασίας. Για παράδειγμα, εάν ένα αντηλιακό έχει δείκτη προστασίας SPF 30, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαζόταν 30 φορές περισσότερος χρόνος για να καείτε όταν φοράτε τη συγκεκριμένη φόρμουλα.

Το SPF 30 θα φιλτράρει περίπου το 97% των ακτίνων UVB, το SPF 50 θα μπλοκάρει περίπου το 98% και το SPF 100 θα σας προστατεύει από τον ήλιο περίπου στο 99%.

Τελικά, είναι πολύ σημαντικό να βρείτε μια φόρμουλα ευρέος φάσματος, που σημαίνει ότι θα παρέχει άμυνα ενάντια στις ακτίνες UVB και UVA, τον τύπο που προκαλεί τη γήρανση του δέρματος. Θα πρέπει επίσης να έχει τουλάχιστον SPF 30.

Σκεφτείτε τον τύπο του δέρματός σας

Όταν επιλέγετε ένα αντηλιακό, λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας. Έχετε ξηρό δέρμα που δεν τα πάει καλά στον ήλιο; Τότε χρειάζεστε ένα αντηλιακό που είναι ενυδατικό. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, συνιστάται ειδικό αντηλιακό με βάση το νερό αντί για το λάδι. Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και επιρρεπές σε ερεθισμούς, αποφύγετε προϊόντα με οινόπνευμα, συντηρητικά, αρώματα και οξυβενζόνη.

Ιδέες για λαμπερό καλοκαιρινό μακιγιάζ

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Bubble bob: Το κούρεμα που δίνει όγκο στα λεπτά μαλλιά!

HerNewskl

Beyoncé: Υιοθέττησε λευκό μανικιούρ με μεταλλικό φινίρισμα

HerNewskl

Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας πιο πυκνά, σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka