HerNews.gr
BRIDE NEWS

24 Βασιλικά δαχτυλίδια αρραβώνων που έμειναν στην ιστορία

Αν οι βασιλιάδες ξέρουν ένα πράγμα, αυτό είναι τα κοσμήματα και τα δαχτυλίδια των αρραβώνων τους. Λατρεύουμε τη Wallis Simpson, τη σύζυγο του πρίγκιπα Εδουάρδου (και τον λόγο που παραιτήθηκε από τον βρετανικό θρόνο), που ξεκίνησε την τάση των χρωματιστών δαχτυλιδιών αρραβώνων. Από εκείνη, έχουμε δει βασιλιάδες —όσο και διασημότητες— να επιλέγουν δαχτυλίδια από ρουμπίνι, πέτρες από ζαφείρι, ακόμη και πορτοκαλί διαμάντια.

Φυσικά, πολλοί γαλαζοαίματοι εξακολουθούν να φορούν παραδοσιακά δαχτυλίδια με διαμάντια. 

Ο λίθος 3 καρατίων της Βασίλισσας Ελισάβετ είναι διαχρονικός και το ροκ της Πριγκίπισσας Σοφίας της Σουηδίας αποτελεί ισχυρή υπόθεση. Επίσης, ορισμένοι αποφεύγουν τις συμβατικές ρυθμίσεις υπέρ πιο μοναδικών σχημάτων. Το ρουμπινένιο δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Μαργαρίτας μιμείται ένα μπουμπούκι τριαντάφυλλου και το σχέδιο της βασίλισσας Μαργκρέθη της Δανίας διαθέτει δύο μεγάλα διαμάντια που αντιπροσωπεύουν τη νύφη και τον γαμπρό.

Είτε θεωρείτε τον εαυτό σας κλασικό, είτε πιο μοντέρνο, δείτε 25 από τα αγαπημένα μας βασιλικά δαχτυλίδια που έμειναν στην ιστορία.

Από την Γκρέις Κέλι μέχρι την Κέιτ Μίντλετον, η καλύτερη έμπνευση για το δαχτυλίδι αρραβώνων προέρχεται από τα βασιλικά μέλη.

Wallis Simpson

Wallis Simpson

Στην πρόσφατη ιστορία, η Wallis Simpson ήταν η πρώτη γαλαζομαίματη που ξεκίνησε την τάση της πολύχρωμης πέτρας. Αν και το ειδύλλιό της με τον πρίγκιπα Εδουάρδο τον ανάγκασε να παραιτηθεί από τον βρετανικό θρόνο, η ίδια φόρεσε ένα σμαραγδένιο δαχτυλίδι 19,77 καρατίων Cartier.
Το δαχτυλίδι είναι χαραγμένο με το “We are our now now 27 x 36”, υποδεικνύοντας  την ημερομηνία αρραβώνα τους: 27 Οκτωβρίου 1936. Το πιο σκανδαλώδες της υπόθεσης; Ο αρραβώνας έγινε πριν από την παραίτησή του.

Λαίδη Ελίζαμπεθ Μπόους-Λυών

Λαίδη Ελίζαμπεθ Μπόους-Λυών

Ενώ το αρχικό δαχτυλίδι αρραβώνων της Βασίλισσας ήταν λίγο πιο κλασικό (ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ της χάρισε ένα δαχτυλίδι από ζαφείρι με πινελιές απο διαμάντια), το δαχτυλίδι με το οποίο το άλλαξε αργότερα, τράβηξε την προσοχή μας. Το δαχτυλίδι είχε ένα μεγάλο μαργαριτάρι , που περιβάλλεται με ένα γιακά με διαμάντια, που ήταν εξίσου θηλυκό και ασυνήθιστο.

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

Βασίλισσα Ελισάβετ

Το δαχτυλίδι αρραβώνων της Βασίλισσας Ελισάβετ – που της έδωσε ο  πρίγκιπας Φίλιππος  το 1947 – δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Προερχόμενα από μια τιάρα , τα διαμάντια ανήκαν αρχικά στη μητέρα του Φιλίππου, την πριγκίπισσα Αλίκη της Ελλάδας — ένα δώρο που έλαβε από τον Τσάρο Νικόλαο Β’ και την Τσαρίνα Αλεξάνδρα της Ρωσίας.
Η στρογγυλή πέτρα 3 καρατίων πλαισιώνεται από συστάδες μικρότερων πολύτιμων λίθων, όλα σε διαχρονική πλατίνα. Η βασίλισσα Ελισάβετ II συνδύαζε το δαχτυλίδι με μια ουαλική χρυσή μπάντα , μια παράδοση σχεδόν αιώνων στην οικογένεια.

Grace Kelly, πριγκίπισσα του Μονακό

Γκρέις Κέλλυ

Η  ηθοποιός που έγινε πριγκίπισσα, έδωσε σε μια γενιά άφθονη έμπνευση για βασιλικό στυλ και όλα ξεκίνησαν με ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων. Το κεντρικό κομμάτι του δαχτυλιδιού Cartier είναι ένα διαμάντι πάνω από 10 καρατίων, σε σμαραγδένια κοπή, που πλαισιώνεται από πέτρες σε πλατίνα.

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Μαργαρίτα

Μετά από έναν αποτυχημένο αρραβώνα με τον Captain του Group Peter Townsend, η πριγκίπισσα Margaret δέχτηκε ένα δαχτυλίδι από τον φωτογράφο Antony Armstrong-Jones. Το δαχτυλίδι αρραβώνων διαθέτει ένα ρουμπίνι που περιβάλλεται από διαμάντια, φτιαγμένο για να μοιάζει με μπουμπούκι τριαντάφυλλου. Το όραμα του μελλοντικού συζύγου της ήταν ένα νεύμα στο μεσαίο όνομά της, Rose.

Πριγκίπισσα Μαργκρέθη της Δανίας

Margrethe της Δανίας

Το δαχτυλίδι αρραβώνων της βασίλισσας Margrethe της Δανίας είναι ένα από τα πιο μοναδικά σχέδια που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ο σύζυγός της, της έκανε πρόταση γάμου με ένα δαχτυλίδι Toi et Moi (που είναι το στυλ du jour) ένα σετ με δύο διαμάντια για να αντιπροσωπεύσει τη νύφη και τον γαμπρό. Αν και ο επί πενήντα χρόνια σύζυγός της πέθανε το 2018, εξακολουθεί να φοράει το δαχτυλίδι αρραβώνων που της έδωσε το 1967.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Αρτέμη

Ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε πρόταση γάμου στην Νταϊάνα  με μια συλλογή δαχτυλιδιών από τον Γκάραρντ, τον κοσμηματοπώλη εκείνης της εποχής, ζητώντας της να διαλέξει το αγαπημένο της. Ως μια μάλλον αντισυμβατική επιλογή, η Νταϊάνα επέλεξε ένα υπέροχο οβάλ γαλάζιο ζαφείρι Κεϋλάνης 12 καρατίων σε λευκό χρυσό 18 καρατίων. Περιτριγυρισμένο από 14 διαμάντια, είναι πλέον ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα δαχτυλίδια στην ιστορία.

Σάρα Φέργκιουσον

Σάρα Φέργκιουσον

Το βασιλικό δαχτυλίδι αρραβώνων της Sarah Ferguson είναι επίσης από τον Garrard. Το οβάλ κομμένο ρουμπίνι της Βιρμανίας περιβάλλεται από 10 διαμάντια. Φήμες λένε ότι η λαμπερή πέτρα επιλέχθηκε επειδή ταίριαζε με τα φλογερά κόκκινα μαλλιά της Σάρα.

Λαίδη Σάρα Τσάτο

Λαίδη Σάρα Τσάτο

Η λαίδη Σάρα, η μοναχοκόρη της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, παντρεύτηκε τον Ντάνιελ Τσάτο το 1994. Της έκανε πρόταση γάμου με ένα vintage δαχτυλίδι αρραβώνων.

Πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ της Ελλάδας

Μαρί-Σαντάλ

Τα ζαφείρια έχουν εμφανιστεί ξανά και ξανά ως η χαρακτηριστική πέτρα των βασιλικών δαχτυλιδιών αρραβώνων, και το ίδιο ισχύει και για το δαχτυλίδι της Πριγκίπισσας Μαρί-Σαντάλ της Ελλάδας. Ένα ζαφείρι cabochon σε σκηνικό Ανατολής-Δύσης, τοποθετείται δίπλα σε ένα διαμάντι σε σχήμα καρδιάς, κάνοντας το ένα απο τα πιο ξεχωριστά βασιλικά δαχτυλίδια.

Sophie, κόμισσα του Wessex

Σοφία

Παντρεμένος με τον πρίγκιπα Εδουάρδο, κόμη του Γουέσεξ (γιο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου), το δαχτυλίδι αρραβώνων της Σόφι είναι σχέδιο του Γκάραρντ. Το διαμαντένιο δαχτυλίδι διαθέτει τρεις πέτρες: Μια κεντρική πέτρα οβάλ κοπής, που πλαισιώνεται από δύο διαμάντια σε σχήμα καρδιάς, σε λευκό χρυσό. Η σιλουέτα του δαχτυλιδιού είναι εντελώς κλασική και αυτές οι πέτρες σε σχήμα καρδιάς είναι μια γλυκιά, ρομαντική προσθήκη.

Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας

Βασίλισσα Μάξιμα

Το δαχτυλίδι αρραβώνων της βασίλισσας Μάξιμα, γεννημένης στην Αργεντινή, αποτίει φόρο τιμής στο έθνος του συζύγου της: την Ολλανδία. Το δαχτυλίδι διαθέτει ένα  πορτοκαλί οβάλ διαμάντι που πλαισιώνεται από δύο διαμάντια κομμένα με σφαίρες, ανάμεσα σε δύο λωρίδες διαμαντιών. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της Ολλανδίας, καθιστώντας το την τέλεια απόχρωση για τη βασιλική νύφη.

Πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας

Μαρία της Δανίας

Η διάδοχη πριγκίπισσα Μαίρη συνάντησε τον πρίγκιπα Φρέντερικ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2000, όταν και οι δύο παρακολούθησαν τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν ο Πρίγκιπας της έκανε πρόταση γάμου τρία χρόνια αργότερα, της χάρισε ένα δαχτυλίδι εμπνευσμένο από τη σημαία της Δανίας. Το σκαλωτό σχέδιο διαθέτει ένα κεντρικό διαμάντι σε σμαραγδένια κοπή με ρουμπίνια το κάνει ένα απο τα πιο ξεχωριστά δαχτυλίδια.

Βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας

Βασίλισσα Λετίσια

Γνωστή για το άψογο γούστο της, δεν αποτελεί έκπληξη το δαχτυλίδι αρραβώνων της βασίλισσας Letizia κάνει μια δήλωση. Αντί για τη συνηθισμένη κεντρική πέτρα, το δαχτυλίδι της βασίλισσας είναι μια μοντέρνα εκδοχή της αιωνιότητας, με μια σειρά από διαμάντια.

Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς

Καμίλα

Για τη δεύτερη ευκαιρία στον έρωτά του, ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε πρόταση γάμου στην επι χρόνια αγάπη του Camilla Parker Bowles με ένα δαχτυλίδι από τη συλλογή της γιαγιάς του. Το δαχτυλίδι Art Deco είναι ένα μεγάλο σμαραγδένιο διαμάντι που πλαισιώνεται από μικρότερα σμαραγδένια διαμάντια.

Πριγκίπισσα διάδοχος Βικτώρια της Σουηδίας

Βικτώρια της Σουηδίας

Το διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Βικτώριας της Σουηδίας έσπασε τη σουηδική παράδοση, όταν ο Daniel Westling της έκανε πρόταση γάμου το 2009. Στη Σουηδία, συνηθίζεται η νύφη και ο γαμπρός να ανταλλάσσουν χρυσές βέρες κατά τον αρραβώνα και να αγοράζουν ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι για τη νύφη την ημέρα του γάμου τους. Ο Westling, ωστόσο, επέλεξε ένα λευκό χρυσό δαχτυλίδι με μια στρογγυλή πέτρα σε μπριγιάν.

Ζάρα Τίνταλ

Ζάρα Τίνταλ

Κόρη της πριγκίπισσας Άννας και εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η Ζάρα , ιππέας των Ολυμπιακών Αγώνων, παντρεύτηκε τον παίκτη ράγκμπι Μάικ Τίνταλ. Όταν της έκανε πρόταση γάμου το 2010, της χάρισε ένα απο τα πιο εντυπωσιακά δαχτυλίδια. Το στρογγυλό κεντρικό διαμάντι έχει μια επιπλέον δόση λάμψης που προέρχεται από διαμάντια.

Πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό

Σαρλίν του Μονακό

Παντρεμένη με τον γιο της Γκρέις Κέλι, τον πρίγκιπα Αλβέρτο Β’, η πριγκίπισσα Σαρλίν είναι μια ακόμη βασιλική Ολυμπιονίκης με ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων. Το δαχτυλίδι της είναι ένα διάλειμμα από πιο παραδοσιακά σχέδια, με ένα διαμάντι τριών καρατίων. Τα στρογγυλά διαμάντια που το περιβάλλουν, ενισχύουν την εγγενή λάμψη της κεντρικής πέτρας.

Πριγκίπισσα Μαντλέν της Σουηδίας

Μαντλέν της Σουηδίας

Το μικρότερο παιδί του βασιλιά Carl XVI Gustaf και της βασίλισσας Silvia της Σουηδίας, η πριγκίπισσα Madeleine παντρεύτηκε τον χρηματοδότη Christopher O’Neill το 2013. Το δαχτυλίδι αρραβώνων της διαθέτει μια μεγάλη πέτρα κοπής Asscher σε μινιμαλιστικό σκηνικό. Το συνδύασε με μια ασορτί λεπτή μπάντα pavé, η οποία συμπληρώνει τις αρ ντεκό πτυχές της κεντρικής πέτρας.

Κέιτ Μίντλετον, Δούκισσα του Κέιμπριτζ

Κέιτ Μίντλετον

Το δαχτυλίδι αρραβώνων της Κέιτ Μίντλετον έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία, καθώς είναι το ίδιο δαχτυλίδι από ζαφείρι που συνήθιζε να κάνει πρόταση γάμου στη μητέρα του Νταϊάνα, ο πατέρας του πρίγκιπα Γουίλιαμ, πρίγκιπας Κάρολος. Το να χαρίσει αυτό το δαχτυλίδι στη μέλλουσα σύζυγό του, ήταν ο τρόπος του πρίγκιπα Ουίλιαμ να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του. Λόγω της ιστορικής του σημασίας, το εμβληματικό δαχτυλίδι από ζαφείρι είναι ανεκτίμητο.

Πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας

Σοφία της Σουηδίας

Το 2014, ο πρίγκιπας Carl Phillip έκανε πρόταση γάμου στο μοντέλο Sofia Hellqvist με ένα στρογγυλό διαμάντι, που περιβάλλεται από ένα δαχτυλίδι από μικρότερα διαμάντια.

Μέγκαν Μαρκλ, Δούκισσα του Σάσεξ

Μέγκαν Μαρκλ

Υπήρχαν πολλές εικασίες γύρω από  τον επικείμενο αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, σχετικά με το δαχτυλίδι με το οποίο θα έκανε πρόταση γάμου. Ενώ πολλοί πίστευαν ότι θα διάλεγε κάτι από τη συλλογή της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο βασιλιάς επέλεξε να σχεδιάσει μόνος του το δαχτυλίδι.
Η τρίπετρη δημιουργία περιλαμβάνει ένα κεντρικό διαμάντι από την Μποτσουάνα, μια χώρα που το ζευγάρι έχει στην καρδιά του. Διαμάντια από τη συλλογή της Πριγκίπισσας Νταϊάνα πλαισιώνουν και τις δύο πλευρές. Το 2019, η Δούκισσα αναβάθμισε το δαχτυλίδι της, ανταλλάσσοντας την αρχική ταινία από μασίφ χρυσό με μια λεπτή μικρο-πλακοστρωμένη.

Πριγκίπισσα Ευγενία

Πριγκίπισσα Ευγενία

Το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Eugenie από τον Jack Brooksbank έχει μια ομοιότητα με το πολύχρωμο δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας της. Το δαχτυλίδι διαθέτει ένα οβάλ ροζ-πορτοκαλί ζαφείρι padparadscha που περιβάλλεται από διαμάντια.

Πριγκίπισσα Βεατρίκη

Πριγκίπισσα Βεατρίκη

Ως η πιο πρόσφατη γαλαζοαίματη που αρραβωνιάστηκε, το δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Βεατρίκης  διαφέρει ουσιαστικά από τα κοσμήματα της αδερφής της, πριγκίπισσας Eugenie, και της μητέρας της, Sarah Ferguson. Ο αρραβωνιαστικός της Edoardo Mapelli Mozzi, της έκανε πρόταση γάμου με ένα τρίλιθο δαχτυλίδι αρραβώνων, με ένα στρογγυλό κομμένο κεντρικό διαμάντι που πλαισιώνεται από ένα ζευγάρι διαμάντια. Το βασιλικό δαχτυλίδι σχεδιάστηκε από τον κοσμηματοπώλη Shaun Lane.

Τα πιο εμβληματικά βασιλικά νυφικά στην ιστορία – Από τη Νταϊάνα μέχρι την Γκρέις Κέλι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νυφικό πέπλο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πως θα το φορέσετε

Her News

Νυφικά και Βραδινά Φορέματα γάμου: Η συλλογή 2023 του Atelier Rene θα σε εντυπωσιάσει!

Her News

Ανθοδέσμη: Τα καλύτερα λουλούδια για έναν γάμο τον Αύγουστο

Her News