HerNews.gr
Health

3 Λόγοι που νιώθεις συνέχεια κουρασμένη

Μήπως αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη το τελευταίο διάστημα; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταπολεμήσεις την κούραση και να ενισχύσεις την ενέργειά σου, χωρίς καφεΐνη.

Η αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας του εντέρου, οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά και η βελτίωση του ύπνου είναι μια καλή αρχή και εμείς μοιραζόμαστε συμβουλές για να σε βοηθήσουμε!

1. Χρόνιο στρες

Ενώ κάποιο άγχος είναι φυσιολογικό, το χρόνιο στρες επιβαρύνει το σώμα και προκαλεί κόπωση. Για παράδειγμα, μπορεί να αντιμετωπίσεις αϋπνία που σχετίζεται με το άγχος ή να μην μπορείς να κοιμηθείς αρκετά. Εκτός από την απογοητευτική εξάντληση, μπορείς επίσης να καταπολεμήσεις άλλα συμπτώματα άγχους, όπως δυσκολία συγκέντρωσης, επιβράδυνση των αντανακλαστικών, έλλειψη κινήτρων, πονοκεφάλους και κυκλοθυμία.

Αν το γεγονός ότι νιώθεις κουρασμένη σχετίζεται με το άγχος, είναι σημαντικό να ξεκινήσεις μια αλλαγή στον τρόπο ζωής. Βρες τις πηγές του άγχους και δημιούργησε ένα σύστημα μηχανισμών αντιμετώπισης  των στρεσογόνων παραγόντων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Ελλείψεις βιταμινών

Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στη γενική υγεία μας. Ακόμα κι αν κοιμάσαι επαρκώς κάθε βράδυ, οι κρυφές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά θα μπορούσαν να είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αισθάνεσαι κουρασμένη όλη την ώρα. Ενώ η σιδηροπενική αναιμία είναι σίγουρα η πιο κοινή, επηρεάζοντας το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, υπάρχουν και άλλοι ένοχοι.

Στην χώρα μας πολλές γυναίκες έχουν έλλειψη βιταμίνης D. Αυτή η βιταμίνη του ήλιου παρέχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μυϊκής και οστικής δύναμης και ενέργειας.

Εάν έχεις χαμηλή περιεκτικότητα σε Β12, το σώμα σου δεν μπορεί να παράγει επαρκή παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων που χρειάζεται για να διατηρήσει τα επίπεδα ενέργειάς σου. Αν σου λείπουν οπότε βιταμίνες μπορείς πάντα με την συμβουλή του γιατρού σου να πάρεις μερικά συμπληρώματα, αλλά θα πρέπει να φτιάξεις και την διατροφή σου.

3. Καθιστικός τρόπος ζωής

Εργάζεσαι από το σπίτι όλη μέρα; Αν ναι, ο καθιστικός τρόπος ζωής θα μπορούσε να είναι η αιτία πίσω από τη χρόνια κούρασή σου Πράγματι, δεν έχουμε σχεδιαστεί για να καθόμαστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, και κάτι τέτοιο λέει στο σώμα σου ότι είναι ώρα για ύπνο.

Οπότε αν ακολουθείς έναν τέτοιο τρόπο ζωής θα πρέπει να σηκώνεσαι περίπου ανά μία ώρα και να κάνεις διατάσεις. Περπάτησε λίγο στην γειτονιά σου ή σκέψου να αρχίσεις γυμναστήριο.

Κακές συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Υπογονιμότητα: Οι πιο συχνές αιτίες σε μια γυναίκα

Her News

Το άγχος για το τι τρώτε αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο χωνεύετε

Her News

Παράξενοι θόρυβοι από τα βρεφη: Τι σημαίνουν;

Her News