HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την πρωινή ναυτία

Η πρωινή ναυτία είναι από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Βέβαια μπορεί να αισθάνεστε ναυτία όλη την ημέρα κι όχι μόνο το πρωί. Παρουσιάζεται συνήθως γύρω στην 4η με 6η εβδομάδα στην εγκυμοσύνη και μπορεί να σας ακολουθήσει σε όλη την διάρκεια του πρώτου τριμήνου. 

Υπάρχουν όμως κάποιες συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτό το σύμπτωμα.

1. Να τρώτε συχνά

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να φάτε όταν αισθάνεστε αδιαθεσία. Αλλά το άδειο στομάχι είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα όταν υποφέρει από πρωινή ναυτία. Φροντίστε λοιπόν να τσιμπάτε κάτι κάθε ώρα περίπου, ακόμα κι αν είναι μόνο μερικά κράκερ. 

2. Τρώτε μικρά γεύματα

Εάν έχετε συνέχεια πρωινή ναυτία, πιθανότατα δεν θέλετε να τρώτε περισσότερες από μερικές μπουκιές τη φορά. Αλλά σε περίπτωση που έχετε ξαφνική αύξηση της όρεξης (απίθανο), φροντίστε να τρώτε μικρότερες μερίδες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κοιλιά σας θα σας ευχαριστήσει και θα μειώσετε την πρωινή ναυτία έστω και λίγο.

3. Μην ξαπλώνετε για ύπνο νηστικές

Μετά από μια κουραστική μέρα προσπαθώντας ίσως το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να φάτε κάτι πριν συρθείτε στο κρεβάτι και πέσετε για ύπνο. Όμως είναι πιο πιθανό να αισθανθείτε πρωινή ναυτία το επόμενο πρωί, αν έχετε άδειο στομάχι. Πρέπει λοιπόν να κάνετε τη χάρη στον εαυτό σας έστω να φάτε μια φρυγανιά πριν πάτε για ύπνο.

4. Ξεκουραστείτε όσο περισσότερο μπορείτε

Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να το κάνετε, ειδικά όταν εργάζεστε ή και φροντίζετε άλλα παιδιά, αλλά κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και πάρτε μερικά επιπλέον λεπτά ξεκούρασης όποτε σας παρουσιάζεται η ευκαιρία. Μπορεί να μην απαλλαγείτε από τις ανησυχίες, αλλά σίγουρα θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να αντεπεξέλθετε. Είναι σημαντικό εξάλλου να είστε ξεκούραστη κατά την διάρκεια των 9 μηνών της εγκυμοσύνης.

Επαναλαμβανόμενες αποβολές: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Φυσιολογικός Τοκετός: Επιλογή κατάλληλης ομάδας! – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Γονιμότητα: Πως θα αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος

Her News b

Εγκυμοσύνη: Οι πιο κοινές αγωνίες για τους νέους γονείς

HerNews ka