HerNews.gr
Beauty

Κρέμες ματιών: Συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται

Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι αρκετά ευαίσθητη, επομένως θα πρέπει να είστε προσεκτικές όταν επιλέγετε κρέμες ματιών. Μάλιστα, υπάρχουν κάποια συστατικά που δεν πρέπει ποτέ να τα βάζετε κάτω από τα μάτια σας.

Όλες έχουμε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Κάποιες μπορεί να περιλαμβάνουν περισσότερα προϊόντα στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας τους και άλλες μπορεί απλώς να παραμένουν σε τρία ή τέσσερα προϊόντα. Αν το δέρμα είναι ξηρό, αναζητούμε ενυδατικά προϊόντα. Αν είναι λιπαρό, αναζητούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε. Αλλά μερικές φορές ξεχνάμε να ελέγξουμε τα συστατικά των προϊόντων, ειδικά στις κρέμες ματιών. 

Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή συνήθως βρίσκονται σε προϊόντα που υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικά για το δέρμα, ειδικά για το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια. Οι κρέμες ματιών με αυτό το συστατικό μπορούν να προκαλέσουν ερυθρότητα και ξηρότητα.

Σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα δημοφιλές συστατικό για την καταπολέμηση της ακμής που απολεπίζει το δέρμα. Ωστόσο, μπορεί να είναι πολύ σκληρό για την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να κάνει το δέρμα σας ξηρό.

Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται συχνά στη φροντίδα του δέρματος για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Όμως, μπορεί να είναι πολύ σκληρά για την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως η μέντα και ο ευκάλυπτος, μπορεί να προκαλέσουν τσούξιμο και ερεθισμό. Είναι οπότε καλύτερο να αποφεύγετε κρέμες ματιών με αιθέρια έλαια.

Αλκοόλ

Είναι σημαντικό να αποφύγετε τη χρήση σκληρών ή ερεθιστικών συστατικών σε αυτό το μέρος του προσώπου σας. Τα προϊόντα περιποίησης με βάση το αλκοόλ, μπορεί πραγματικά να στεγνώσουν και να ερεθίσουν την περιοχή κάτω από τα μάτια. Το αλκοόλ αφαιρεί τα φυσικά έλαια και την υγρασία του δέρματος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και αυξημένη ευαισθησία. 

Αντιοξειδωτικά: Γιατί τα χρειάζεται η επιδερμίδα μας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Box of Chocolates nails: Η πιο φθινοπωρινή τάση στο μανικιούρ

HerNewskl

Μαύροι κύκλοι: Πως δημιουργούνται και πως να τους εξαλείψετε με φυσικό τρόπο

HerNews ka

Λάδια προσώπου: Μύθοι και αλήθειες για τη χρήση τους

Her News