HerNews.gr
Health

Τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν είσαι θυμωμένη

Όταν αισθάνεσαι θυμωμένη είναι καλύτερο να αποφεύγεις ορισμένες τροφές που ενδέχεται να επιδεινώσουν ή να συμβάλουν στη συναισθηματική σου κατάσταση.

Είναι μια κοινή συνήθεια να βασιζόμαστε στο φαγητό όταν είμαστε θυμωμένες. Ακόμα και όταν είμαστε χορτάτες, εξακολουθούμε να τρώμε. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το φαγητό που τρως όταν βρίσκεσαι υπό πίεση, σε χορταίνει ψυχικά παρά σωματικά.

Το να τρως όταν είσαι θυμωμένη οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής, κάτι που δεν είναι μια υγιεινή συνήθεια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα όπως διάρροια, φούσκωμα και παλινδρόμηση οξέος. 

Εδώ είναι μερικές από τις τροφές που μπορούν να επιδεινώσουν τα αρνητικά συναισθήματα.

Ζαχαρούχα τρόφιμα

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως καραμέλες, σοκολάτες, ροφήματα με ζάχαρη και γλυκά, μπορεί να οδηγήσουν σε γρήγορες διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακές κρίσεις, εναλλαγές διάθεσης και αισθήματα ευερεθιστότητας. Η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τη γενική υγεία και ευεξία σου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα ή fast food

Αυτοί οι τύποι τροφίμων περιέχουν συχνά υψηλά επίπεδα ανθυγιεινών λιπών, αλλά και συντηρητικών. Μπορούν να συμβάλουν στη φλεγμονή στο σώμα και να διαταράξουν την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών, επηρεάζοντας ενδεχομένως τη διάθεση και τη συναισθηματική σου κατάσταση.

Επιπλέον, η τακτική κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και το fast food μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα νωθρότητας και χαμηλής ενέργειας, τα οποία μπορεί να εντείνουν τον θυμό.

Αλκοόλ

Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να στραφούν στο αλκοόλ ως μέσο για να αντιμετωπίσουν τον θυμό ή το άγχος, είναι γενικά σκόπιμο να το αποφεύγεις.

Το αλκοόλ είναι ένα καταθλιπτικό που μπορεί να βλάψει την κρίση και τη λήψη αποφάσεων, να μειώσει τις αναστολές και να εντείνει τα αρνητικά συναισθήματα.

Μπορεί επίσης να διαταράξει τον ύπνο σου, οδηγώντας σε αυξημένη ευερεθιστότητα και μειωμένη συναισθηματική ανθεκτικότητα.

Πικάντικα φαγητά

Τα πικάντικα φαγητά μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και μπορεί να προκαλέσουν μια φυσική απόκριση παρόμοια με την αντίδραση «πάλης ή φυγής». Αυτό μπορεί δυνητικά να εντείνει τα συναισθήματα θυμού ή άγχους σε ορισμένα άτομα. 

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ξεχάστε το τσάι με μέλι: Το απίστευτο γιατρικό για τον πονόλαιμο

HerNews ka

5 απλά κόλπα για να μειώσετε άμεσα τα επίπεδα άγχους σας

HerNews ka

Σπανάκι: Τα οφέλη που έχει για την υγεία

Her News