HerNews.gr
Fitness

Πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα με τις διατάσεις

Μετά από μια δύσκολη προπόνηση, το τελευταίο πράγμα που πιθανότατα θέλετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε πέντε έως 10 λεπτά σε διατάσεις.

Αλλά μέσω των διατάσεων μπορεί να έχετε πολλά σωματικά οφέλη, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία σας και την αποκατάσταση μετά την γυμναστική.

Επίσης οι διατάσεις να κινείστε καλύτερα και να είστε πιο λειτουργικές, μετά από μια προπόνηση. Εδώ έχουμε όλα τα οφέλη που προσφέρουν στο σώμα σας.

Περισσότερη ευελιξία

Οι διατάσεις διατηρούν τους μύες ευέλικτους, δυνατούς και υγιείς. Χρειαζόμαστε αυτή την ευελιξία για να διατηρήσουμε ένα εύρος κίνησης στις αρθρώσεις μας. Οι διατάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το εύρος της κίνησής σας, τόσο προσωρινά, όσο και μακροπρόθεσμα. Πρέπει όμως να κάνετε μετά από κάθε προπόνηση πάντα τις κατάλληλες διατάσεις.

Στάση του σώματος

Η σωστή στάση όταν καθόμαστε ή είμαστε όρθιες μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα μας. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν έχουμε τη σωστή στάση, ειδικά αν καθόμαστε όλη μέρα σε ένα γραφείο. Για να επαναφέρετε τη σπονδυλική στήλη σε όρθια θέση, πρέπει να κάνετε διατάσεις.

Βοηθάνε να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη

Εάν υποφέρετε από πόνους στην πλάτη, είτε έχετε κάνει υπερβολική γυμναστική, είτε κοιμάστε με λάθος τρόπο, τότε θα μπορούσατε να ωφεληθείτε από μια ρουτίνα διατάσεων.

Οι διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου, χαλαρώνοντας την ένταση στους μύες και αυξάνοντας τη ροή του αίματος.

Πρόληψη τραυματισμών

Όταν γίνει κάποιος τραυματισμός, μπορεί μερικές φορές να  σας πάρει εβδομάδες, αν όχι μήνες, για να γυμναστείτε ξανά.

Επομένως οι διατάσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμβεί αυτό.

Οι διατάσεις αυξάνουν την παροχή αίματος και το οξυγόνο στους μύες και τις αρθρώσεις σας.

Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα.

Η καλύτερη κυκλοφορία μεταφράζεται άμεσα σε ταχύτερη ανάρρωση βοηθώντας στην ανακούφιση από τυχόν πόνους μετά την άσκηση.

Ασκήσεις για την οστεοπόρωση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική με σχοινάκι: Ποια είναι τα οφέλη για τον οργανισμό σου;

Her News b

Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία: Γιατί αποτυγχάνεις πριν καν ξεκινήσεις;

Her News

Γυμναστική: Σε πόσο χρόνο θα δείτε αποτελέσματα;

Her News