HerNews.gr
Fitness

Κίνητρα για να κάνεις πιο συχνά γυμναστική

Η γυμναστική προσφέρει πολλά οφέλη στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Μας κρατάει σε φόρμα, έχουμε περισσότερη διάθεση μέσα στην ημέρα και βέβαια διατηρούμε πιο εύκολα ένα υγιές σωματικό βάρος.

Αν όμως μπεις στον πειρασμό να εγκαταλείψεις κάθε μορφή γυμναστικής, ακόμη και το περπάτημα και απλά θέλεις να χαλαρώνεις στον καναπέ σου, έχουμε για σένα μερικά κίνητρα, που θα σε βοηθήσουν να βάλεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου.

Κίνητρα για γυμναστική

Ένας από τους καλύτερους λόγους για να μην κάνεις συχνά γυμναστική, είναι ότι μετά θα νιώθεις δέκα φορές καλύτερα. Οι ενδορφίνες πλημμυρίζουν το σώμα σου, με αποτέλεσμα να νιώθεις περισσότερο χαλαρή, αλλά και ευδιάθετη.

Βρες μια μέρα τουλάχιστον την εβδομάδα που να έχεις χρόνο και αφιέρωσε λίγη ώρα στην αγαπημένη σου γυμναστική. Αμέσως θα δεις μεγάλη διαφορά σωματικά και ψυχολογικά.

Αν αφήνεις μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς γυμναστική,  όση δουλειά έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής με το σώμα σου και τη φυσική σου κατάσταση, μπορεί να εξαφανιστεί. Ίσως και να χάσεις και το 50% όσων έχεις κερδίσει, υποστηρίζουν μελέτες. 

Το γεγονός ότι γυμνάζεσαι σημαίνει ότι έχεις θέσει στον εαυτό σου μια πρόκληση, είτε να βελτιώσεις τη γενική φυσική σου κατάσταση, είτε να χάσεις λίγα κιλά. Με το να εστιάζεις στους στόχους σου σε κάνει να μένεις σε καλό δρόμο. Υπενθύμισε λοιπόν στον εαυτό σου, όλα αυτά που θέλεις να καταφέρεις και ξεκίνα να κάνεις πιο συχνά γυμναστική.

Φρόντισε να έχεις καλή παρέα 

Η προπόνηση που κάνεις μόνη σου μπορεί να είναι αρκετά πολύ βολική, αλλά ένα καλό κίνητρο για να συνεχίζεις είναι τα ομαδικά μαθήματα ή η γυμναστική με φίλες σου. Επίσης μπορείς να πας γυμναστήριο και με τον σύντροφό σου. Δεν χρειάζεται να κάνετε ακριβώς τα ίδια. Αρκεί να είστε μαζί στον χώρο και έτσι απλά θα έχετε και οι δύο κίνητρο, για να σηκωθείτε από τον καναπέ και να μην τεμπελιάζετε.

Fitness μετά τα 40: Εύκολες ασκήσεις για την εμμηνόπαυση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λόγοι που παθαίνεις κράμπες στα πόδια

Her News

Palmos Gym Ladies: Διασκέδαση και εξειδικευμένη γυμναστική για τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας

Her News

3 ασκήσεις για ν’ αποκτήσουμε κοιλιακούς άμεσα

Her News