HerNews.gr
Σχέσεις

Tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Σε  μια σχέση τους πρώτους έξι μήνες μέχρι τον πρώτο χρόνο, υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός μεταξύ των δύο συντρόφων. Μετά όμως θα πρέπει να δουλέψετε πραγματικά για να διατηρήσετε το πάθος και τον ρομαντισμό.

Η καθημερινή ρουτίνα, η δουλειά, τα παιδιά και οι υποχρεώσεις μπορεί να επηρεάσουν τη σχέση σας. Όσα χρόνια κι αν είστε μαζί, παντρεμένοι ή όχι, είναι αναγκαίο να ανανεώνετε τη σχέση σας, για να συνεχίσετε να είστε μαζί από επιλογή κι όχι από συνήθεια.

Ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι για να διατηρήσετε αυτή την αγάπη και το πάθος στη σχέση σας.

1. Μην σταματάτε να ακούτε

Υπάρχει ένα σημείο στην αρχή μιας σχέσης όπου κολλάτε σε κάθε λέξη που λέει ο σύντροφός σας. Απλώς δεν τον χορταίνετε. Θέλετε να κατανοήσετε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις απόψεις του ακόμη και για τα πιο περίεργα πράγματα.

Κάθε επιπλέον πληροφορία ξετυλίγει περισσότερο τον χαρακτήρα από αυτό το νέο άτομο που ήρθε στη ζωή σας. 

Είναι λοιπόν σημαντικό όσα χρόνια κι αν περνάνε να συνεχίζετε να ακούτε πραγματικά τον σύντροφό σας και να εστιάζετε και οι δύο σε μια ουσιαστική και καθημερινή επικοινωνία. Ακούστε τι έχει να σας πει, εκφράστε τη γνώμη σας και δεχτείτε και όσα πιστεύει εκείνος.

Εάν χρειάζεστε τριάντα λεπτά μετά τη δουλειά για τον εαυτό σας, δεν πειράζει. Ίσως ο χρόνος που αφιερώνετε σε μια σχέση για να επικοινωνήσετε να είναι κατά τη διάρκεια του δείπνου, ή ενώ πλένετε τα πιάτα ή πριν πάτε για ύπνο.

Ό,τι κι αν είναι, μην σταματήσετε να ακούτε. Η επικοινωνία είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους δείχνουμε στους άλλους ότι τους εκτιμούμε και ότι είναι ελκυστικοί και ενδιαφέροντες για εμάς. Εάν δεν το κάνουμε αυτό, μπορείτε να στείλετε λανθασμένα μηνύματα.

2. Μια μικρή έκπληξη αρκεί

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε στις μακροχρόνιες σχέσεις είναι μια έκπληξη. Μπαίνετε σε μια ρουτίνα και δεν αποφασίζετε πλέον αυθόρμητα να πάτε κάπου για ένα Σαββατοκύριακο ή να αγοράσετε ένα δώρο μόνο και μόνο επειδή σας άρεσε.

Μπορεί να συνεχίσετε να αγοράζετε «δώρα», αλλά είναι ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες κι όχι κάτι πιο ξεχωριστό. 

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του συντρόφου σας για λίγα λεπτά μία φορά το μήνα και αναρωτηθείτε τι είναι μια έκπληξη για αυτόν. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι τεράστιο, απλώς κάτι διακριτικό που θα εκτιμούσε.

3. Κάντε πράγματα που δεν έχουν σημασία για εσάς, αλλά έχουν σημασία για εκείνον

Στην αρχή μιας σχέσης μπορεί να φαίνεται αρκετά εύκολο να πλύνετε τα πιάτα αμέσως μετά το γεύμα, για να εντυπωσιάσετε. Αλλά είναι πιο δύσκολο όταν νιώθετε άνετα στη σχέση, να κάνεις τέτοιου είδους κινήσεις. Η συνήθεια σε μια σχέση είναι κακός σύμβουλος. Πρέπει να δίνετε πραγματική σημασία στον σύντροφό σας και να κάνετε πράγματα που έχουν νόημα για εκείνον. Έτσι του δείχνετε ότι γνωρίζετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Διαφορετικά, η μη ανταπόκριση σε αυτά μπορεί να στείλει το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεστε για ό,τι είναι σημαντικό για αυτόν και υποδηλώνει έμμεσα ότι δεν ενδιαφέρεστε και τόσο να ανανεώσετε τη σχέση.

Πώς να φλερτάρετε, σύμφωνα με τους ειδικούς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν κάποιος σου έκανε ghosting

Her News

OnlyPlans:Το πιο τοξικό trend στο dating που θα ευχόμασταν να μην είχαμε συναντήσει ποτέ!

HerNewskl

Hardballing: Η νέα τάση στο dating που σας γλιτώνει από τους μη συναισθηματικά διαθέσιμους!

HerNewskl