HerNews.gr
Σχέσεις

Sleep divorce: Μήπως χρειάζεσαι διαζύγιο ύπνου;

Ένα διαζύγιο ύπνου σημαίνει να κοιμάσαι χωριστά από τον σύντροφό σου για να κοιμάσαι καλύτερα. Μπορεί για παράδειγμα να μην αντέχεις το ροχαλητό του ή να θέλεις περισσότερο χώρο στο κρεβάτι.

Ο όρος «διαζύγιο ύπνου» έχει μια αρνητική χροιά, αλλά για ορισμένα ζευγάρια που κοιμούνται χωριστά μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε μια καλύτερη σχέση. 

Στην πραγματικότητα, ο ύπνος καλής ποιότητας έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας σημαντικός δείκτης για τις υγιείς σχέσεις. Μια μελέτη έδειξε ότι θα μπορούσε να βελτιώσει την επικοινωνία στο ζευγάρι και να μειώσει τις συγκρούσεις με την πάροδο του χρόνου.

Τα οφέλη από ένα διαζύγιο ύπνου

Έτσι, αν ο ύπνος με τον σύντροφό σας, φαίνεται δύσκολος ή έχετε διαφορετικά ωράρια ύπνου και συνήθειες ίσως αξίζει να σκεφτείτε ξεχωριστούς χώρους για τον ύπνο σας.

Επίσης μια έρευνα έδειξε ότι περίπου ένας στους τέσσερις ανθρώπους κοιμάται πολύ καλύτερα μόνος του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε κάποια διαταραχή ύπνου ή το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών.

Μερικά ζευγάρια θα κάνουν αυτή την αλλαγή όταν θα έχουν αντίθετα ωράρια εργασίας ή είναι νέοι γονείς, ώστε τουλάχιστον ένας από τους δύο να μπορεί να ξεκουραστεί πλήρως.

Φυσικά, αυτή η επιλογή δεν είναι ιδανική για όλους. Αν σκέφτεστε το sleep divorce για να αποφύγετε τις συγκρούσεις ή το σεξ, μπορεί να δημιουργηθεί μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ σας. 

Εάν σκέφτεστε το διαζύγιο ύπνου, το κλειδί είναι να έχετε ξεκάθαρες συζητήσεις σχετικά με το γιατί θέλετε να κάνετε την αλλαγή. Επίσης πρέπει να σκεφτείτε αν το βλέπετε ως κάτι προσωρινό ή ως μια μόνιμη κατάσταση. 

Εάν κοιμάστε χωριστά, σκεφτείτε πότε θα έχετε κοινό χρόνο ως ζευγάρι για σεξ και στιγμές οικειότητας.

Επίσης αν βρίσκεστε σε διαφορετικές σελίδες σχετικά με τον ύπνο μαζί ή χωριστά, συζητήστε το. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε εξαιρέσεις και να συμβιβαστείτε. Θυμηθείτε, καμία από τις δύο επιλογές δεν είναι αντικειμενικά καλύτερη. Έχει να κάνει με το τι λειτουργεί καλύτερα και για τους δύο.

Tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι να κάνεις αν η φίλη σου απατάει τον σύντροφό της

Her News b

Γιατί το να είσαι σε μια «τέλεια» σχέση δεν θα σε κάνει ποτέ ευτυχισμένη

Her News

Σημάδια ότι έχεις μια τοξική σχέση

Her News