HerNews.gr
Ψυχολογία

Φοβάσαι να μένεις μόνη; Tips που θα βοηθήσουν

Το να μάθεις να μένεις μόνη και να κάνεις τα δικά σου πράγματα, περνώντας τον ελεύθερο χρόνο σου ανεξάρτητη μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά αξίζει τον κόπο. Ένα σημαντικό πράγμα που θα μάθεις αν μένεις μόνη είναι να απολαμβάνεις τη δική σου παρέα. Μπορεί κάποιες φορές να είναι δύσκολο, αλλά μπορείς να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί και σε γεμίζει.

Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι ασφάλεια στην καθημερινή σου ζωή. Μπορεί επίσης τεχνικά να μην μένεις μόνη σου, αλλά αν ο σύντροφός σου ή ο σύζυγός σου, δουλεύει πολλές ώρες, πάλι χρειάζεται να νιώθεις ασφάλεια στο σπίτι σας.

Ειδικά αν φοβάσαι σχετικά εύκολα και πετάγεσαι με τον κάθε μικρό ήχο, τα παρακάτω tips θα σου φανούν χρήσιμα. Είναι σημαντικό, ειδικά αν μένεις μόνη σου να παίρνεις κάποιες προφυλάξεις.

Μην δημοσιεύεις ποτέ την τοποθεσία σου

Την επόμενη φορά που θα πας διακοπές, ξανασκέψου το αν θα κοινοποιήσεις το πού βρίσκεσαι και για πόσο διάστημα. Έτσι είναι σαν να στέλνεις έμμεσα ένα μήνυμα σε κάθε επίδοξο διαρρήκτη ότι όχι μόνο το σπίτι σου δεν είναι κατοικημένο, αλλά έχει άφθονο χρόνο για να κλέψει τα υπάρχοντά σου.

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστείς τις φωτογραφίες των διακοπών, κάνε το αφού γυρίσεις σπίτι.

Σε γενικές γραμμές, είναι καλή πρακτική να μην κοινοποιείς καθόλου την τρέχουσα τοποθεσία σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είτε βρίσκεσαι σε ένα νησί, είτε σε εστιατόριο στην πόλη σου, μην το μοιράζεσαι στα social media.

Επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάζεις το πού μένεις. Εδώ θέλει και προσοχή με τις φωτογραφίες που ανεβάζεις και δείχνουν κάποια συγκεκριμένη θέα από το σπίτι σου.

Να κλειδώνεις πάντα πόρτες και παράθυρα

Από τις πιο σημαντικές συμβουλές ασφαλείας είναι το να μην ξεχνάς ποτέ ξεκλείδωτες πόρτες και παράθυρα, είτε είσαι στο σπίτι, είτε όχι. Ακόμη κι αν μένεις πάνω από τον 2ο όροφο, πάντα υπάρχει κίνδυνος.

Κράτησε τα κλειδιά σου στο χέρι

Ένα χρήσιμο tip που θα σε βοηθήσει να μπαίνεις  με ασφάλεια στο σπίτι, χωρίς να φοβάσαι, είναι το να έχεις έτοιμα τα κλειδιά σου, ώστε να ανοίξεις πιο γρήγορα στην είσοδο. Αυτό θα σου γλιτώνει πάντα λίγο χρόνο, ώστε να μην στέκεσαι στην είσοδο πολύ ώρα, ειδικά αν είναι βράδυ.

Δώσε στον εαυτό σου χώρο και χρόνο

Το να ζεις μόνη σου μπορεί να είναι μοναχικό και δύσκολο κάποιες φορές. Αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να συνδεθείς με τον πιο αληθινό σου εαυτό. Θα ανακαλύψεις πτυχές σου, που δεν τις γνώριζες καν. Όταν μένεις μόνη σου, έστω και για λίγους μήνες, θα σε αποζημιώσει μετά από λίγο.

Πώς να καθαρίσετε το μυαλό σας από ανεπιθύμητες σκέψεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπορώ να νοιαστώ χωρίς να επηρεαστώ;

Her News

Μεγαλώσατε σε δυσλειτουργική οικογένεια; – Πως να επιβιώσετε

Her News

Πώς θα γίνεις πιο θετικός άνθρωπος;

Her News