HerNews.gr
Fitness

Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνετε στη γυμναστική;

Πολλές φορές έχουμε την απορία πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνουμε στη γυμναστική που κάνουμε. Στην πραγματικότητα, η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη για όλους.

Επίπεδο φυσικής κατάστασης

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το συνολικό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Αν τώρα ξεκινήσατε τη γυμναστική, το να περνάτε μια ώρα με προπόνηση κάθε μέρα μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας.

Δεν θέλετε να τραυματιστείτε ή να εξουθενωθείτε πιέζοντας το σώμα σας να ξεπεράσει το όριά του. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε με σύντομες προπονήσεις 30 λεπτών ή λιγότερο. Καθώς νιώθετε να χτίζετε τη δύναμή σας, προσθέστε μερικά λεπτά ακόμα κάθε εβδομάδα.

Είδος γυμναστικής

Φυσικά, το πόσο καιρό γυμνάζεστε δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε! Πόσο σκληρά πιέζετε τον εαυτό σας; Η διάρκεια της προπόνησής σας θα πρέπει να εξαρτάται από την ένταση των ασκήσεων. Προτού δεσμευτείτε ότι θα λιώσετε στη γυμναστική σήμερα, σκεφτείτε τους τύπους ασκήσεων που θα ολοκληρώσετε όσο είστε εκεί. 

Χρόνος ξεκούρασης

Είναι σημαντικό και απαραίτητο κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, αλλά και μετά τη γυμναστική να ξεκουράζεστε. Έτσι δίνετε τον χρόνο στο σώμα σας να επανέλθει για να μπορεί να αντεπεξέλθει. Αν όμως προπονείστε ασταμάτητα, μόνο οφέλη δεν θα δείτε.

Άλλες υποχρεώσεις

Σίγουρα έχετε υποχρεώσεις έξω από το γυμναστήριο, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να επενδύσετε στην υγεία σας. Είναι απολύτως κατανοητό ότι η οικογένεια και η καριέρα σας προηγούνται. Οπότε αν πρέπει να μειώσετε την προπόνησή σας λίγα λεπτά για να προχωρήσετε σε άλλη δέσμευση, δεν πειράζει!

Ακόμη και οι 10λεπτες προπονήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας σας. Ανεξάρτητα από τη διάρκεια της προπόνησής σας, θα πρέπει απλώς να είστε περήφανες για όσα καταφέρνετε.

Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις aerial yoga;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δροσεροί καλοκαιρινοί χυμοί για τον καύσωνα

Her News

4 θέσεις γιόγκα για ανακούφιση μετά τη δουλειά

Her News

Δίαιτα: 3 λόγοι που δεν χάνεις κιλά ενώ προσπαθείς

Her News b