HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές που θα βιώσεις στην δεύτερη εγκυμοσύνη

Είστε έγκυος στο δεύτερο παιδί σας; Συγχαρητήρια! Τώρα που έχετε ήδη περάσει την πρώτη εγκυμοσύνη, πιθανότατα έχετε κάποια ιδέα για το τι να περιμένετε. Αλλά πιθανότατα αναρωτιέστε τι μπορεί να είναι διαφορετικό αυτή τη φορά.

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το μωρό σας θα σκάσει νωρίτερα, θα νιώσετε κλωτσιές νωρίτερα και ο τοκετός σας θα πάει πολύ πιο γρήγορα κατά τη δεύτερη εγκυμοσύνη σας. Και όντως υπάρχουν στην πραγματικότητα κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι όλα αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι αληθινά. Όπως μπορείτε επίσης να υποθέσετε, υπάρχουν επίσης ορισμένες συναισθηματικές διαφορές που μπορείτε να προβλέψετε όταν φέρνετε στο σπίτι το νέο σας μωρό για να συναντήσει το μεγάλο αδερφάκι του.

Συνήθη συμπτώματα δεύτερης εγκυμοσύνης

Κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική, επομένως είναι δύσκολο να προβλέψετε πώς θα είναι η ακριβής εμπειρία σας. Αλλά εδώ είναι μερικοί συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους η δεύτερη (ή τρίτη ή τέταρτη) εγκυμοσύνη σας μπορεί να είναι διαφορετική από την πρώτη σας.

Μπορεί λοιπόν να αντιμετωπίσετε περισσότερη κόπωση κατά την εγκυμοσύνη. Πολλές γυναίκες λένε ότι αισθάνονται μεγαλύτερη κούραση στις επόμενες εγκυμοσύνες από ό,τι κατά την πρώτη τους. Η μικρή έρευνα που έχει γίνει για το θέμα είναι ασυνεπής: μερικές μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι σημαντικά πιο κουρασμένες τη δεύτερη φορά, ενώ άλλες όχι.

Εάν αισθάνεστε εντελώς εξαντλημένες, δεν αποτελεί έκπληξη.: Με ένα παιδί (ή πολλά παιδιά) στο σπίτι, έχετε ακόμη λιγότερο χρόνο για ύπνο ή απλά ξεκούραση από ό,τι την πρώτη φορά. 

Σκεφτείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις περιττές δραστηριότητες και αφιερώστε λίγο χρόνο που σας αξίζει για να ξεκουράσετε τα πρησμένα πόδια σας. Υπενθυμίστε στον άντρα σας ότι μπορεί να χρειαστείτε κάποια επιπλέον βοήθεια. Μη διστάσετε να καλέσετε άλλα μέλη της οικογένειας και φίλους. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε και εφοδιαστείτε με τροφές που ενισχύουν την ενέργεια και άλλες υπέροχες τροφές για γεύματα και σνακ.

Γονιμοποίηση: Πόσες ημέρες μετά την επαφή μπορεί να γίνει η σύλληψη;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Τα οφέλη του να κοιμάσαι στην αριστερή πλευρά

Her News

Εγκυμοσύνη: Αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης από τον Covid-19

Her News

Εγκυμοσύνη και Διατροφή: Τι είναι καλό να τρώει μια έγκυος;

Her News