HerNews.gr
DECORNEWS

Τα καλύτερα φυτά για το μπάνιο σας

Τα φυτά που μπαίνουν στο μπάνιο γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στα σπίτια μας, αλλά δεν απολαμβάνουν όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου την υγρή ατμόσφαιρα ενός μπάνιου. Ποια είναι λοιπόν τα καλύτερα φυτά για μπάνιο;

Αν επιλέξετε τη σωστή ποικιλία, τότε ναι, μπορείτε να βάλετε κάποια φυτά στο μπάνιο σας! Στην πραγματικότητα, τα φυτά αυτά έχουν μια σειρά από οφέλη.

Μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα, να φέρουν λίγη φύση, να εξαλείψουν τα βακτήρια και να απορροφήσουν επιπλέον υγρασία. Πρέπει να επιλέξετε ένα φυτό που μπορεί να αντεπεξέλθει στην υψηλή υγρασία ενός μπάνιου και πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το φως του ήλιου. 

Αν το μπάνιο σας δεν έχει παράθυρο οι επιλογές σας λιγοστεύουν, γιατί δεν υπάρχει κάποια φυσική πηγή φωτός. Μερικά φυτά που μπορεί να είναι μια καλή επιλογή είναι ο κρίνος, η αλόη βέρα και ο αγγλικός κισσός.

Μια δημοφιλής τάση είναι να βάζετε φυτά στο ντους, αν έχετε αρκετά μεγάλο χώρο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη εδώ είναι η ασφάλεια. Τα φυτά δεν πρέπει να τοποθετούνται οπουδήποτε, ώστε να μην πέσουν κάτω.

Ένα δημοφιλές φυτό για το ντους είναι ένα μπουκέτο από ευκάλυπτο, που είναι κρεμασμένο ψηλά. Ο ατμός και η θερμότητα από το ντους βοηθούν στην απελευθέρωση των δυνάμεων αρωματοθεραπείας αυτού του φυτού.

Ανανάς

Αυτό το χαρούμενο φυτό θα φέρει μια τοπική ατμόσφαιρα στο μπάνιο σας αυτό το καλοκαίρι. Τοποθετήστε το μέσα σε ένα κομψό κεραμικό δοχείο και δείτε τον χώρο να αλλάζει. Αυτό το φυτό ευδοκιμεί σε ζεστά περιβάλλοντα, έτσι θα λατρέψει την υγρασία του μπάνιου σας. Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε τα ξεραμένα φύλλα κάθε τόσο, ώστε το υπόλοιπο φύλλωμα να λαμβάνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Ορχιδέες

Δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για φυτά μπάνιου χωρίς να αναφέρουμε τις ορχιδέες. Αυτά τα φυτά αντιμετωπίζουν καλά την υγρασία και προτιμούν πιο ξηρό έδαφος, επομένως θα ευδοκιμήσουν σε ένα μεγαλύτερο, πιο ευάερο μπάνιο όπου ο αέρας μπορεί να στεγνώσει. Απλώς βάλτε την ορχιδέα στο περβάζι σας με έντονο, έμμεσο φως και θα είναι χαρούμενη.

Δράκαινα

Αυτό είναι ένα μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου με μεγάλη αγάπη για την υγρασία, οπότε τα πάει καλά σε ένα μεγάλο, ηλιόλουστο μπάνιο. Η υγρασία στον αέρα, όπως αυτή στο μπάνιο, βοηθά να διατηρηθούν τα φύλλα πράσινα και φρέσκα.

Σανσεβιέρια

Γνωστό και ως η γλώσσα της πεθεράς, αυτό το φυτό αντέχει σε υψηλή υγρασία και μπορεί να επιβιώσει σε χαμηλό φωτισμό. Τα μακριά φύλλα μπορούν να βοηθήσουν στο φιλτράρισμα των τοξινών από τον αέρα.

Πώς να κάνεις το μπάνιο σου να μοσχομυρίζει;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Neutrals: Η απόλυτη κομψότητα στην διακόσμηση

Her News b

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σετ κρεβατοκάμαρας;

HerNews ka

5 βήματα για ένα ηχομονωμένο υπνοδωμάτιο ώστε να έχετε τον πιο ήσυχο ύπνο

HerNews ka