HerNews.gr
Beauty

Πόδι της χήνας στο πρόσωπο και τρόποι αντιμετώπισης

Το πόδι της χήνας στο πρόσωπο είναι συνήθως ένα σημάδι ότι έχετε χαμογελάσει πολύ στην ζωή σας. Επειδή όμως το  δέρμα γύρω από τα μάτια είναι 40% πιο λεπτό από το δέρμα στο υπόλοιπο πρόσωπο, κάποια σημάδια όσο μεγαλώνουμε φαίνονται πιο εύκολα.

Οι περισσότερες γυναίκες αποκτούν το πόδι της χήνας επειδή απλά μεγαλώνουν και το δέρμα αλλάζει καθώς γερνάμε. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να συμβάλουν στην πρώιμη εμφάνιση του.

Για παράδειγμα η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος κάνει ακόμη και τις κανονικές εκφράσεις του προσώπου να δημιουργούν πιο έντονες ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Επίσης, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα σας, εάν εκτεθείτε υπερβολικά. Αυτή η βλάβη μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση των σημαδιών, όπως είναι το πόδι της χήνας.

Τρόποι αντιμετώπισης 

Προσπαθήστε να μειώσετε την έκθεσή σας στον ήλιο, ειδικά το μεσημέρι. Πάντα να προστατεύετε το δέρμα σας με καπέλο, μακριά ρούχα και αντηλιακή κρέμα, για να καλύψετε όλες τις ανάγκες του δέρματός σας. Αλλά θυμηθείτε να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και να την χρησιμοποιείτε μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες.

Εάν χρειάζεστε γυαλιά ή φακούς επαφής, φροντίστε να τα φοράτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε καθαρά, ώστε να μπορείτε να σταματήσετε τον στραβισμό.

Ομοίως, εάν είστε ευαίσθητες στο φως του ήλιου, να έχετε μαζί σας τα γυαλιά ηλίου σας όταν βγαίνετε έξω. Αυτό θα σας βοηθήσει να σταματήσετε να κλείνετε τα μάτια σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στο πόδι της χήνας.

Πίνετε άφθονο νερό και επιλέξτε ενυδατικά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Οι κρέμες ματιών είναι ειδικά σχεδιασμένες για να καλύπτουν το ευαίσθητο δέρμα στην περιοχή των ματιών. Υπάρχουν πολλές για να διαλέξετε, ώστε να βρείτε την τέλεια για εσάς. Τα καλά νέα είναι ότι η πρόσθετη υγρασία που θα βρείτε όταν χρησιμοποιείτε κρέμες ματιών θα βοηθήσει στη μείωση των λεπτών γραμμών. Επίσης μπορείτε όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε την εφαρμογή τους, να προλάβετε το πόδι της χήνας.

Μάσκαρα: Πώς να αποφύγεις το μουτζούρωμα γύρω από τα μάτια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Καλοκαιρινό μανικιούρ: Οι πιο χρωματιστές και έντονες προτάσεις που θα κυριαρχήσουν

HerNewskl

Kate Middleton: Μας έδειξε το μανικιούρ για όσες είναι καλεσμένες σε γάμο

HerNewskl

Liquid bob: Το πιο μοντέρνο κούρεμα για τη γιορτή των Ερωτευμένων!

HerNewskl