HerNews.gr
Σχέσεις

Γιατί είναι σημαντικές οι φιλίες;

Οι φιλίες είναι σημαντικές γιατί μας βοηθάνε να χτίζουμε δεσμούς με άτομα που μοιράζονται τις αξίες ή τα ενδιαφέροντά μας. Οι φίλοι μας βοηθούν να αποτρέψουμε τη μοναξιά ή την απομόνωση. Μπορούν επίσης να μας ενθαρρύνουν να κυνηγήσουμε τα πάθη και τα όνειρά μας. Μας προσφέρουν υποστήριξη ή συμβουλές σε δύσκολες στιγμές.

Τι μας προσφέρουν οι φιλίες;

Οι φιλίες κάνουν καλό στην ψυχική μας υγεία και τη γενική ευτυχία. Χτίζουμε ανθρώπινες σχέσεις στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή. Και με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι συνδέσεις μπορεί να αυξηθούν. Μπορεί να κάνουμε φίλους με άτομα από τη δουλειά. Ωστόσο, ορισμένες φιλίες διαρκούν για μια ζωή, ανεξάρτητα από το πού συναντάτε αυτούς τους ανθρώπους.

Μας συνδέουν με τις βασικές μας αξίες στην εργασία, όταν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις ή κατά τη διάρκεια της καθημερινής μας ζωής. Η συναισθηματική υποστήριξη που λαμβάνουμε από τους στενούς μας φίλους μας βοηθά στις δύσκολες στιγμές.

Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα, οι φίλοι μας είναι εκεί για να παρέχουν τη θετική ενθάρρυνση που χρειαζόμαστε. Μας κρατάνε προσγειωμένους και μας βοηθούν να θυμόμαστε τι εκτιμούμε και τι θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή.

Οφέλη της φιλίας

Μια αληθινή φιλία μας δίνει την αίσθηση ότι ανήκουμε κάπου και χτίζει την αυτοπεποίθηση που έχουμε.

Βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων υγείας, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις. Ταυτόχρονα καταπολεμά την κοινωνική απομόνωση και τη μοναξιά.

Μας διδάσκει νέα πράγματα και μεγαλώνει τις προοπτικές μας. Μας βοηθά να θρηνήσουμε την απώλεια αγαπημένων προσώπων και μελών της οικογένειας. Οι φιλίες μας παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη όταν οι ρομαντικές σχέσεις δεν λειτουργούν.  Μας παρακινούν να πετύχουμε τους στόχους μας και να δοκιμάσουμε νέα πράγματα. Τέλος μας κάνουν πιο ευτυχισμένους και χαρούμενους.

Γενέθλια: Δώρα που θα λατρέψουν οι φίλες σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχεδόν σχέση: Tα σημάδια ότι δεν υπάρχουν προοπτικές

Her News b

Ποιοι είναι οι 3 τύποι προσωπικότητας που έχουν τις πιο επιτυχημένες σχέσεις

HerNews ka

Γαλλικό φιλί: Μυστικά για να το τελειοποιήσεις

Her News