HerNews.gr
DECORNEWS

4 Βήματα για να διακοσμήσετε ένα σαλόνι

Αναρωτιέστε πώς να διακοσμήσετε ένα σαλόνι σαν διακοσμήτρια, αλλά δεν είστε έτοιμες να δεσμευτείτε στην τιμή μιας διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων;  Από την επιλογή μιας λειτουργικής και ευρύχωρης διάταξης μέχρι τον καθορισμό ενός στιλ που ταιριάζει στις ανάγκες σας, το σαλόνι σας μπορεί να μοιάζει ότι βγήκε από τις σελίδες ενός περιοδικού.

Ενώ το συναρπαστικό μέρος μπορεί να είναι η αγορά ενός νέου καναπέ στην αγαπημένη σας απόχρωση ή η επιλογή ενός πίνακα για να κρεμάσετε στον τοίχο σας, τα πρώτα βήματα περιλαμβάνουν τη μέτρηση και την εύρεση της αισθητικής σας.

Και, είτε το σαλόνι είναι μεγάλο, είτε μικρό, αυτά τα 4 βήματα θα φαίνονται ακριβώς τα ίδια. Είναι μια αλάνθαστη προσέγγιση που οδηγεί σε έναν συνεκτικά διαμορφωμένο χώρο.

1. Μετρήστε τον χώρο σας

Προτού μπορέσετε να πάρετε οποιεσδήποτε αποφάσεις σχετικά με τη διακόσμηση του χώρου σας, θα πρέπει να έχετε μια ακριβή αίσθηση των τετραγωνικών του. Οι κατάλληλες μετρήσεις θα σας εξασφαλίσουν ότι θα επιλέξετε το σωστό μέγεθος χαλιού και επίπλων. Λάβετε υπόψη ότι εάν κάνετε τη δέουσα επιμέλεια έγκαιρα θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

2. Καθορίστε τις προθέσεις σας

Ο καθορισμός του τρόπου με τον οποίο επιθυμείτε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας θα διαμορφώσει σημαντικά τη διαδικασία διακόσμησης. Σκεφτείτε πώς ακριβώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία σχεδιασμού. Για παράδειγμα μπορεί να θέλετε ένα σαλόνι για διάβασμα και συζήτηση ή ένα σαλόνι με μεγάλη τηλεόραση για βραδιές ταινιών.

Σε άλλους χώρους, τα υπάρχοντα φωτιστικά τα ενσωματωμένα ράφια μπορεί να επηρεάσουν τη διάταξη των επίπλων από την πρώτη στιγμή και να διευκολύνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο αντικατοπτρίζει εσάς και τον τρόπο ζωής σας. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας εκείνη τη στιγμή, φροντίστε το δωμάτιο να τις εξυπηρετεί. Εάν έχετε παιδιά, δεν χρειάζεστε ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού ή πάρα πολλά φωτιστικά δαπέδου που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα. Προτιμήστε ένα ξύλινο τραπέζι και απλίκες τοίχου.

3. Εστιάστε στην αισθητική σας

Φυσικά, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε την κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε με το σχεδιασμό του σαλονιού σας, εάν πιαστείτε από πολλούς τύπους στιλ διακόσμησης. Δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε αποκλειστικά για μια συγκεκριμένη εμφάνιση, αλλά η δημιουργία ενός γενικού σχεδίου είναι σημαντική. Το σαλόνι δεν χρειάζεται να είναι ένα συνολικό θεματικό δωμάτιο, αλλά ο καθορισμός και η συνολική κατεύθυνση σχεδιασμού θα βοηθήσουν να περιορίσετε τις επιλογές για τον χώρο

4. Μην επιλέγετε ένα χαλί που είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο

Είναι εύκολο να επιλέξετε μεγάλα χαλιά που πηγαίνουν από τοίχο σε τοίχο ή ένα πολύ μικρό, όπου κανένα από τα έπιπλα δεν κάθεται στο χαλί. Αντί να μαντεύετε το μέγεθος, τοποθετήστε όλα τα έπιπλά σας στο σημείο που θα θέλατε να κάθονται και μετά μετρήστε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το χαλί. Έτσι όλα τα κύρια έπιπλα στο κύριο καθιστικό θα έχουν τουλάχιστον τα μπροστινά τους πόδια στο χαλί. 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα νέο κλιματιστικό

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να κάνετε τις φωτογραφίες σας έργο τέχνης

Her News

5 χρώματα κουζίνας που ξεφεύγουν από τη μόδα για το 2024 – Οι αποχρώσεις που τα αντικαθιστούν

HerNews ka

Tips για να ζωγραφίσεις την τέλεια κολοκύθα στο Halloween

Her News