HerNews.gr
Health

Τα piercings που επουλώνονται πιο γρήγορα & πως να τα φροντίσεις

Ένα νέο piercing μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναβαθμίσετε άμεσα την εμφάνισή σας, αλλά απαιτεί επίσης δέσμευση. Εφόσον δημιουργείτε μια νέα τρύπα στο σώμα σας, θα πρέπει να την καθαρίσετε και να είστε προσεκτικοί γύρω από την περιοχή ενώ επουλώνεται, κάτι που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες αλλά ποικίλλει ανάλογα με το σημείο και το άτομο.

Είτε αποφασίζετε πώς να χτίσετε το αυτί σας είτε εξετάζετε επιλογές στο πρόσωπο και το σώμα σας, ο χρόνος θεραπείας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφασή σας.

Τα περισσότερα piercing μπορούν να ομαδοποιηθούν σε μερικούς διαφορετικούς χρόνους θεραπείας. Για παράδειγμα, όσον αφορά τα αυτιά, ο εμπειρικός κανόνας του είναι ότι τα τρυπήματα στον λοβό χρειάζονται περίπου τρεις μήνες και άλλα μέρη του αυτιού συνήθως χρειάζονται περίπου έξι.

Το ίδιο ισχύει για τα τρυπήματα προσώπου, με ορισμένες εξαιρέσεις. Τα τρυπήματα του διαφράγματος επουλώνονται πιο γρήγορα σε περίπου οκτώ έως δέκα εβδομάδες. Τα περισσότερα τρυπήματα χειλιών επουλώνονται σε περίπου τρεις μήνες και τα ρουθούνια (χόνδροι) χρειάζονται περίπου έξι μήνες.

Τα piercings που θεραπεύονται πιο γρήγορα

Διάφραγμα ή αλλιώς septum

CUPID. Chevron Gold Clicker Ring - Septum

Η διάτρηση του διαφράγματος είναι από εκείνες που επουλώνονται πιο γρήγορα και από τις λιγότερο ερεθιστικές ζώνες διάτρησης. Σε αντίθεση με το ρουθούνι, το διάφραγμα εκτίθεται σε λιγότερα βακτήρια και είναι γνωστό ότι επουλώνεται γρήγορα.

Λοβός αυτιού

Κοντινό πλάνο γυναικείου αυτιού με δύο τρυπήματα λοβού αυτιού με χρυσό στεφάνι

Οι λοβοί των αυτιών σας είναι ίσως το πιο κοινό σημείο για τρύπημα χάρη στον γρήγορο χρόνο επούλωσης και την σχεδόν ανώδυνη εμπειρία. Τα τρυπήματα που περνούν από μαλακούς ιστούς τείνουν να επουλώνονται γρήγορα και χωρίς επιπλοκές. Ο χρόνος επούλωσης του λοβού του αυτιού κυμαίνεται από έξι έως οκτώ εβδομάδες, αν και ανάλογα με το πού θα το κάνετε, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. 

Φρύδι

What to Know Before Getting an Eyebrow Piercing | POPSUGAR Beauty

Παρά την τολμηρή θέση του, το τρύπημα των φρυδιών επουλώνεται σχετικά γρήγορα. ΣΤΑ τα φρύδια, εμπλέκεται λιγότερο δέρμα, καθώς είναι ένα τρύπημα στην επιφάνεια. Αυτά τα τρυπήματα χρειάζονται συνήθως δύο έως τρεις μήνες για να επουλωθούν. Φροντίστε να απολυμαίνετε τακτικά την περιοχή, ειδικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης.

Γλώσσα

Everything You Need to Know Before Piercing Your Tongue | Glamour UK

Παραδόξως, η γλώσσα είναι ένα από τα πιο γρήγορα μέρη για να επουλωθούν τα τρυπήματα. Η γλώσσα αποτελείται από δύο μύες και είναι τυλιγμένη σε βλεννώδεις μεμβράνες. Όταν ένα τρύπημα στη γλώσσα επουλώνεται σωστά, το σώμα αντιμετωπίζει την πληγή σαν ουλή. Επιπλέον, οι βλεννώδεις μεμβράνες στη γλώσσα και τα μάγουλά σας διαφέρουν από τα τυπικά κύτταρα του δέρματος, επειδή έχουν μια πιο απλή δομή που τους δίνει ευκολότερη πρόσβαση στην παροχή αίματος.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα στοματικά βακτήρια που υπάρχουν στο στόμα βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής της πληγής. Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος επούλωσης προβλέπεται να είναι δύο έως τέσσερις μήνες όταν φροντίζεται σωστά.

Ρουθούνι

Κοντινό πλάνο της Tinashe με πράσινη σκιά ματιών glitter και τρύπημα στο ρουθούνι

Το τρύπημα του ρουθούνιου χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επουλωθεί από το διάφραγμα, αλλά και πάλι μπήκε στη λίστα. Η μύτη καλύπτεται από μαλακό χόνδρο και αυτό το piercing μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε. O χρόνος επούλωσης διαρκεί περίπου έξι μήνες κατά μέσο όρο, αλλά αυτός ο χρόνος μπορεί εύκολα να διαταραχθεί καθώς η περιοχή μπορεί να μολυνθεί ή να ερεθιστεί εάν την αγγίξετε πολύ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 τρόποι για να ενισχύσετε άμεσα τον μεταβολισμό σας

HerNews ka

Τροφική δηλητηρίαση: Τα πέντε τρόφιμα που πρέπει να προσέχουμε

Her News

10 κανόνες για να προλάβουμε τη γρίπη και τις ιώσεις του αναπνευστικού

Her News