HerNews.gr
Ταξίδια

Αυτή η χώρα έχει το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο

Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, η Ιαπωνία έχασε την πρώτη θέση ως η χώρα με το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο. Η χώρα με διαβατήριο που μπορεί να χορηγήσει πρόσβαση χωρίς βίζα στα περισσότερα μέρη στον κόσμο είναι η Σιγκαπούρη!

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι τώρα το νούμερο 1 στον δείκτη Henley Passport Index. Πλέον δίνει πρόσβαση χωρίς βίζα σε 192 προορισμούς από τους 227 σε όλο τον κόσμο. Η Σιγκαπούρη είχε προηγουμένως ισοβαθμήσει με τη Νότια Κορέα στη δεύτερη θέση.

Η κατάταξη των υπόλοιπων χωρών

«Πολύ περισσότερα από ένα απλό ταξιδιωτικό έγγραφο που καθορίζει την ελευθερία κινήσεών μας, ένα ισχυρό διαβατήριο παρέχει επίσης σημαντικές οικονομικές ελευθερίες όσον αφορά τις διεθνείς επενδύσεις και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες», δήλωσε ο Christian H. Kaelin, πρόεδρος της Henley & Partners. «Η παγκόσμια συνδεσιμότητα και πρόσβαση έχουν γίνει απαραίτητα στοιχεία δημιουργίας και διατήρησης πλούτου και η αξία του θα αυξηθεί μόνο όσο αυξάνεται η γεωπολιτική αστάθεια και η περιφερειακή αστάθεια».

Οι ευρωπαϊκές χώρες Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία κατέλαβαν τη 2η θέση με πρόσβαση σε 190 χώρες. Η Ιαπωνία, η οποία είχε την πρώτη θέση στη λίστα, κατέβηκε στην 3η θέση  με πρόσβαση σε 189 προορισμούς. Έχει ισοβαθμήσει με την Αυστρία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, τη Νότια Κορέα και τη Σουηδία. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 4η θέση μαζί με την Ιρλανδία και την Ολλανδία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην 8η θέση.

Τα πιο απομονωμένα μέρη του πλανήτη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Μαδρίτη είναι μια από τις καλύτερες πόλεις για φαγητό στην Ευρώπη

Her News

Πώς είναι να ζεις μέσα στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου;

Her News

Κορυφαίοι πέντε προορισμοί στην Πελοπόννησο

HerNews ka