HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να αφαιρέσετε το αντηλιακό από τα ρούχα

Το πώς να αφαιρέσετε το αντηλιακό από τα ρούχα μπορεί να φαίνεται σαν μια ανεπιθύμητη επιπλέον δουλειά όταν έχετε γυρίσει από την παραλία, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κάτι δύσκολο. Έχουμε μερικές  συμβουλές για να απαλλαγείτε γρήγορα από αυτούς τους ανεπιθύμητους λεκέδες.

Δράστε γρήγορα

Η γρήγορη δράση θα προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Μόλις εντοπίσετε αντηλιακό στα ρούχα σας, είναι καλύτερο να σκουπίσετε απαλά την περιοχή με ένα πανί για να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το κλειδί για την αφαίρεση λεκέδων, όπως το αντηλιακό είναι η υπομονή και η γρήγορη δράση. Ενεργήστε αμέσως όταν εμφανιστεί ο λεκές. Βγάλτε το ρούχο και σκουπίστε τον λεκέ με ένα καθαρό πανί για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο αντηλιακό μπορείτε. Αντισταθείτε στην επιθυμία να το τρίψετε, καθώς αυτό θα μπορούσε να κάνει το αντηλιακό να διεισδύσει βαθύτερα στο ύφασμα.

Οι λεκέδες από αντηλιακό είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν όσο περισσότερο τους αφήνετε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πλένετε τα ρούχα σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αντιμετωπίστε το σημείο που έχει λερωθεί από αντηλιακό

Εάν δεν βρίσκεστε στο σπίτι σας και δεν έχετε κανονικό απορρυπαντικό στη διάθεση σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα ξυρίσματος, γλυκερίνη, μαγειρική σόδα, ξύδι από λευκό κρασί, σαπούνι, υγρό πιάτων, λεμόνι, αλάτι, ακόμα και ψωμί.

Απλώστε κάτι από όλα αυτά στον λεκέ από το αντηλιακό και αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ο λεκές πρέπει να βγει. 

Το σαμπουάν ή το σαπούνι χεριών μπορεί επίσης να αντικαταστήσει το σαπούνι πλυντηρίου πιάτων, εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο.

Επίσης απλώνοντας ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού στο σημείο κι αφήνοντας το να καθίσει για περίπου μία ώρα μπορεί να κάνει θαύματα. Η μαγειρική σόδα βοηθά να σηκωθεί το αντηλιακό από το ύφασμα.

Αν πάρετε ένα κομμάτι ψωμί και σκουπίσετε απαλά τα ρούχα που έχουν αντηλιακό, πάλι θα βοηθήσει με τον λεκέ.

 Ένα μείγμα χυμού λεμονιού και αλατιού είναι μια άλλη μέθοδος DIY για την αφαίρεση λεκέδων από αντηλιακό. Για αυτήν τη μέθοδο, ξεπλύνετε τη λεκιασμένη περιοχή με κρύο νερό, αλλά δουλέψτε γρήγορα εκθέτοντάς την σε νερό για αρκετή ώρα. Τοποθετήστε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια όπου μπορεί να παραμείνει όλη τη νύχτα. Απλώστε το χυμό λεμονιού απευθείας πάνω στο λεκέ κι αλάτι πάνω του. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα για να σπάσει ο λεκές και, το πρωί, αφαιρέστε το αλάτι. Μετά πλύνετε το ρούχο κανονικά.

Πώς να πλύνεις σωστά τα μαξιλάρια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

6 αλλαγές της «μιας ώρας» για να ανανεώσετε το σαλόνι σας

HerNews ka

Αγαπάτε το μωβ χρώμα; Η σημασία που έχει στο Φενγκ Σούι

Her News

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε ένα σίδερο

HerNews ka