HerNews.gr
Pets

Λόγοι για τους οποίους η γάτα σας είναι ξαφνικά πιο χαδιάρα

Κάθε φορά που βλέπετε αλλαγές στη γάτα σας – ακόμα και αυτές που είναι καλές – μπορεί να σας κάνει να ανησυχείτε για αυτήν. Εάν η γάτα σας είναι ξαφνικά πιο στοργική από το συνηθισμένο, μπορεί να προσπαθεί να σας πει κάτι. Μάθετε τι είναι αυτό παρακολουθώντας άλλες αλλαγές στη συμπεριφορά της.

Αλλαγές στο περιβάλλον της γάτας

Κάθε φορά που υπάρχει μια αλλαγή στην κατάσταση διαβίωσης της γάτας σας – όπως η μετακόμιση σε νέο μέρος ή ακόμα και η ανανέωση της διακόσμησης του παλιού σας χώρου – μπορεί να συμβάλει στην αυξημένη στοργή της γάτας σας.

Ζήλια

Η προσθήκη ενός νέου μέλους της οικογένειας, όπως ένα μωρό, μια άλλη γάτα ή ακόμα και ένας νέος σύντροφος, θα μπορούσε να προκαλέσει τη ζήλια στη γάτα σας, παρακινώντας την να προσπαθήσει να είναι το κέντρο της προσοχής σας. Αυτό μπορεί να την κάνει πιο χαδιάρα μαζί σας.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτών των ανταγωνιστικών τάσεων είναι να προσδιορίσετε τη βασική αιτία. Έπειτα πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές και ζεστό περιβάλλον. Επιβραβεύστε τη γάτα σας με προσοχή ενώ κρατάτε το νέο μωρό ή ζητήστε από τον σύντροφό σας να της προσφέρει την αγαπημένη της λιχουδιά.

Βέβαια μπορείτε να προλάβετε τη ζήλια της γάτας σας βοηθώντας τη να αισθάνεται ασφάλεια. Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει πάντα έναν ασφαλή, άνετο χώρο όπου μπορεί να περάσει χρόνο εάν αγχωθεί.

Διατροφή

Η γενική υγεία της γάτας σας επηρεάζει πολύ τη συμπεριφορά της. Εάν κάνει δίαιτα, μπορεί να είναι πιο δραστήρια και να θέλει περισσότερες αγκαλιές. 

Ορμόνες

Οι γάτες που είναι έγκυες αντιμετωπίζουν αυξανόμενα επίπεδα ορμονών. Μπορεί να θέλουν να τριφτούν πάνω σας περισσότερο από το κανονικό. Άλλα σημάδια που πρέπει να παρακολουθούνται περιλαμβάνουν πρησμένες ροζ θηλές, ναυτία κι αλλαγές στην όρεξη. 

Η γάτα μου νιαουρίζει: Τι σημαίνει το κάθε «Νιάου» και πότε να ανησυχήσεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σκύλος: Το κόλπο για να καθαρίσετε το χαλί από τα ούρα του

Her News

Μάνος Σπάθαρος: Η εκπαίδευση σκύλων θέλει σωστό τρόπο

Her News

Η ηλικία του σκύλου σε ανθρώπινα χρόνια και πως θα την υπολογίσεις

Her News