HerNews.gr
Health

Τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι πάντα έτοιμο να καταπολεμήσει μια ασθένεια και να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βοηθήσετε το σώμα σας να προστατευτεί ανοίγοντας τον δρόμο για το ανοσοποιητικό σας σύστημα να κάνει αυτό που του αναλογεί.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να υπερνικήσει τους ενοχλητικούς ιούς; Μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα μέσω της διατροφής, της άσκησης και του καλού ύπνου. Οι βασικές συνήθειες του τρόπου ζωής μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο πόσο καλά λειτουργεί το σώμα σας.

Διατροφή

Το σώμα μας λειτουργεί με μια ισορροπία θρεπτικών συστατικών. Τα καύσιμα (φαγητά και ποτά) που καταναλώνουμε καθορίζουν πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει το σώμα μας. Εάν μπορείτε να επιλέξετε πιο υγιεινά θρεπτικά συστατικά, οπλίζετε το σώμα σας με τα εργαλεία που χρειάζεται ώστε να καταφέρει να καταπολεμήσει τους ανησυχητικούς ιούς.

Άσκηση

Η άσκηση και η επίδρασή της στο ανοσοποιητικό σύστημα είναι καλά τεκμηριωμένη. Απλά προσέξτε μην ασκείστε πολύ, γιατί μπορεί να μειώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας.

Προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον 150 – 300 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα. Ή μπορείτε να επιλέξετε 150 λεπτά την εβδομάδα έντονης αερόβιας σωματικής δραστηριότητας.

Ύπνος

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο θέλετε να κοιμάστε όταν είστε άρρωστες; Αυτό συμβαίνει επειδή ο ύπνος είναι ο βοηθός του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Όσο περισσότερο μπορείτε να κοιμάστε καλά, τόσο περισσότερο τα κύτταρα μπορούν να προσαρμοστούν σε ό,τι τους επιβάλλει ο κόσμος. Αν λοιπόν νιώθετε κουρασμένες, δώστε στο σώμα σας την ξεκούραση που χρειάζεται.

Υγιές βάρος

Καθώς το βάρος σας ανεβαίνει αρκετά, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού σας δεν είναι σε θέση να συμβαδίσουν. Εάν ο αριθμός στην ζυγαριά σας είναι πολύ πάνω από τη γραμμή παχυσαρκίας, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακόμη πιο έντονο. Εάν μπορείτε να διατηρήσετε το βάρος σας σε ένα υγιές εύρος, το ανοσοποιητικό σας μπορεί να ωφεληθεί.

Τρόφες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δεν κοιμήθηκες καλά; Έτσι θα βγάλεις την ημέρα

Her News

Πρέπει να κοιμόμαστε κοιτώντας το παράθυρο;

HerNews ka

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Ενότητα και δέσμευση για ένα υγιές μέλλον

HerNews ka