HerNews.gr
Beauty

Ραγάδες στο στήθος: Γιατί εμφανίζονται και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Πολλές γυναίκες είμαστε εξοικειωμένες με τις ραγάδες στο στήθος. Πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση του δέρματος ως απάντηση σε διάφορους παράγοντες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις σχετικά με τις ραγάδες.

Γιατί έχω ραγάδες στο στήθος μου;

Οι ραγάδες στο στήθος μπορεί να είναι αρκετά συχνές στην εφηβεία. Πολλές γυναίκες τις εμφανίζουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Αυτή η φυσιολογική αντίδραση του δέρματος συμβαίνει όταν το σώμα μεγαλώνει.

Γιατί όμως παθαίνουμε ραγάδες; Αυτά τα σημάδια μπορεί να εμφανιστούν στο στήθος μας όταν το δέρμα, συμπεριλαμβανομένης της ίνας κολλαγόνου, τεντώνεται. Η σοβαρότητα των ραγάδων θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες όπως οι ορμόνες (επίπεδα κορτιζόλης), η ένταση και η διάρκεια του στρες στο δέρμα, αλλά και η γενετική. Επίσης, ενώ ορισμένες ραγάδες στο στήθος είναι ελάχιστα ορατές, μερικές είναι πιο αισθητές.

Ακολουθούν μερικές κοινές αιτίες 

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες εμφάνισης κόκκινων ραγάδων στο στήθος και την κοιλιά. Περίπου δύο μήνες μετά την εγκυμοσύνη, το στήθος θα αρχίσει να μεγαλώνει λόγω της αύξησης των γυναικείων ορμονών στο σώμα. Προκαλώντας κάποια ευαισθησία, οι μαστοί θα αρχίσουν να προετοιμάζονται για την παραγωγή γάλακτος ήδη από το πρώτο τρίμηνο.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για κόκκινες γραμμές στο στήθος ή ραγάδες είναι η εφηβεία, όταν αντιμετωπίζετε επιταχυνόμενη ανάπτυξη. Άλλες εξελίξεις στην εφηβεία περιλαμβάνουν την έμμηνο ρύση και τις αλλαγές στις τρίχες του σώματος.

Επιπλέον, μία από τις κύριες αιτίες των ραγάδων στο στήθος είναι η γρήγορη απόκτηση και απώλεια βάρους. Αυτές οι ραγάδες εμφανίζονται συνήθως στους μηρούς και τα χέρια καθώς και στο στήθος.

Άλλες αιτίες

Εκτός από αυτές τις κοινές αιτίες, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για τους οποίους ορισμένες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν ραγάδες στο στήθος τους. Ρόλο παίζουν διάφοροι κληρονομικοί παράγοντες ή ορμονική ανισορροπία κι όταν το σώμα σας παράγει πάρα πολύ κορτιζόλη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κόκκινες ή μοβ ραγάδες στο στήθος σας.

Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει στην ξαφνική εμφάνιση κόκκινων γραμμών ή σημαδιών στο στήθος σας. Μερικές φορές, τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να προκαλέσουν μια ξαφνική αλλαγή στα επίπεδα των ορμονών, προκαλώντας το σώμα σας να αναπτύξει γραμμές, ακόμα και αν δεν είστε έγκυος ή βιώνετε την εφηβεία.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ραγάδες

Οι ραγάδες είναι φυσιολογικές και δεν αποτελούν απειλή για την υγεία σας. Αλλά αν θέλετε να τα ελαχιστοποιήσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές. Αν και δεν είναι δυνατό να αποτρέψουμε τις ραγάδες, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε την εμφάνισή τους.

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι καλό για το σώμα σας συνολικά και μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης ραγάδων.

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας. Εάν σας λείπουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά – όπως οι βιταμίνες C, D και E, ψευδάργυρος ή πρωτεΐνη – μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς σε ραγάδες.

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ειδικές κρέμες για την εμφάνιση ραγάδων όταν είστε έγκυος.

Τέλος, το μασάζ μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος και την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματός μας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε αισθητά τις γραμμές αυτές από το στήθος σας.  

Μυστικά για ένα λαμπερό δέρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Adriana Lima: Όλα τα μυστικά ομορφιάς της πίσω από την εμφάνιση της στις Κάννες

HerNewskl

Kourtney Kardashian: Το bridal mani που θα υιοθετήσει κάθε it girl τη μεγάλη ημέρα

HerNewskl

Μαίρη Συνατσάκη: Ποιο είναι το concealer που λατρεύει και έχει τέλεια καλυψη;

HerNewskl