HerNews.gr
Αφιερώματα

31 Αυγούστου: 26 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα – Το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Στα τέλη Αυγούστου του 1997, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν πρόσφατα διαζευγμένη και έτοιμη να ξεκινήσει ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στη ζωή της.

Τότε, 36 ετών, η μητέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ , τότε 15, και του πρίγκιπα Χάρι , τότε 12 ετών, ήταν σε μια ανθισμένη σχέση με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ , τον γιο του ιδιοκτήτη πολυκαταστήματος Harrods, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

 Το νέο ζευγάρι, αξιοποιώντας στο έπακρο το καλοκαίρι, έκαναν μαζί διακοπές στη Γαλλία.

Στις 31 Αυγούστου του 1997, η Νταϊάνα και ο Αλ Φαγιέντ ταξίδευαν με ένα αυτοκίνητο στο Παρίσι —με οδηγό και σωματοφύλακα— και καταδιώκονταν από παπαράτσι, όταν το όχημά τους συγκρούστηκε με έναν πυλώνα στη Σήραγγα Pont de l’Alma στο Παρίσι.

Ο Αλ Φαγιέντ και ο οδηγός πέθαναν ακαριαία, ενώ οι ιατροί προσπαθούσαν να κρατήσουν τη Νταϊάνα στη ζωή για ώρες πριν ανακοινωθεί ο θάνατός της σχεδόν στις 5:00 το πρωί της 31ης Αυγούστου.

Ακολουθεί μια ματιά στο τι συνέβη όταν πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, καθώς και στην κληρονομιά που άφησε πίσω της.

Πώς πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα;

Κάποια μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι η συμπεριφορά των παπαράτσι που ακολουθούσαν το αυτοκίνητο, όπως αναφέρει το BBC, είχε συμβάλει στη συντριβή.Το 1999, μια γαλλική έρευνα διαπίστωσε ότι ο Ανρί Πολ, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του οχήματος με μεγάλη ταχύτητα, ήταν μεθυσμένος και υπό την επίδραση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ήταν ο μόνος υπεύθυνος για το ατύχημα.

Τα αντικαταθλιπτικά και τα ίχνη ενός αντιψυχωσικού στο αίμα του μπορεί να επιδείνωσαν τη μέθη του Πολ. Ήταν ο επικεφαλής ασφαλείας στο Ξενοδοχείο Ριτζ και νωρίτερα είχε παρακινήσει τους επιβαίνοντες να αναχωρήσουν, ενώ οι παπαράτσι περίμεναν την Νταϊάνα και τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ έξω από το ξενοδοχείο.

 

 

 Κάποιες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι ο Ρις-Τζόουνς επέζησε επειδή φορούσε ζώνη ασφαλείας, αλλά άλλες έρευνες αποκάλυψαν ότι κανένας από τους επιβάτες του αυτοκινήτου δεν φορούσε.

Πότε πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα;

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε στις 31 Αυγούστου 1997. Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε γρήγορα από τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ, ο οποίος σχολίασε: «Είμαι πολύ συγκλονισμένος από αυτά τα νέα. Οι πρώτες μας σκέψεις πρέπει να είναι με τα παιδιά και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή της τεράστιας απώλειας σε αυτούς».

Μετά το θάνατο της Νταϊάνα, ο Πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε μαζί με τις αδερφές της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, Λαίδη Σάρα ΜακΚορκουντάλ και Λαίδη Τζέιν Φέλοους, σε μια πτήση προς το Παρίσι για να φέρουν το σώμα της Νταϊάνα πίσω στο Λονδίνο.

 Όταν  έφτασαν στο νοσοκομείο, το σώμα της Νταϊάνα ήταν μόνο με τον μπάτλερ της, Πολ Μπάρελ, και τον οδηγό της, Κόλιν Τέμπουτ.Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι κοιτάζουν τα λουλουδάτα αφιερώματα στη Νταϊάνα, την πριγκίπισσα της Ουαλίας έξω από το παλάτι του Κένσινγκτον στις 5 Σεπτεμβρίου 1997 στο Λονδίνο, Αγγλία

Ποιος άλλος έχασε τη ζωή του στο τροχαίο;

Τόσο ο φίλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Αλ Φαγιέντ, όσο και ο οδηγός, Πολ, πέθαναν ακαριαία. Ο Πολ, ο οποίος ήταν υπάλληλος του Ρις εκείνη την εποχή, διαπιστώθηκε αργότερα ότι οδηγούσε με παράνομο επίπεδο αλκοόλ στο αίμα.

Ο σωματοφύλακας του Αλ Φαγιέντ, Τρέβορ Ρις-Τζόουνς, ήταν ο μόνος επιζών από το δυστύχημα και ο μόνος επιβάτης που φορούσε ζώνη, αν και υπέστη σοβαρά τραύματα.

Πώς αντέδρασε το κοινό στον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα;

Το ευρύ κοινό συγκλονίστηκε από την απώλεια της πριγκίπισσας που είχε το παρατσούκλι της Πριγκίπισσας του Λαού. Χιλιάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν στους δρόμους έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αφήνοντας σημειώσεις, λουλούδια και αναμνηστικά προς τιμήν της ζωής της Νταϊάνα.

Η βασιλική οικογένεια κράτησε αρχικά μια απόσταση μεταξύ της και των δημοσίων θρηνητών. Η οικογένεια κρύφτηκε στην κατοικία της Βασίλισσας στο Balmoral , όπου η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Κάρολος ήλπιζαν να δώσουν στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι λίγη ανάπαυλα πριν από την κηδεία της μητέρας τους στις 6 Σεπτεμβρίου 1997.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου: Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ

HerNews ka

Τέμπη: Ξύπνησαν μνήμες του 2003 – Η νέα τραγωδία 20 χρόνια μετά και οι συμπτώσεις

Vip Group

Alexander McQueen: Ο Άγγλος σχεδιαστής μόδας που γεννήθηκε σαν σήμερα σχεδίασε τα πρώτα χαμηλοκάβαλα παντελόνια

Her News