HerNews.gr
Health

Μελέτη αποκαλύπτει την ιδανική θερμοκρασία για έναν καλό ύπνο

Οι επιστήμονες βρήκαν την ιδανική θερμοκρασία για την κρεβατοκάμαρα στις οποίες οι ηλικιωμένοι μπορούν να κοιμούνται πιο ξεκούραστα. Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι οι ηλικιωμένοι συχνά βιώνουν ανεπαρκή, ανήσυχο και διαταραγμένο ύπνο.

Τα ευρήματα της τρέχουσας έρευνας δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Science of The Total Environment. Όπως δείχνει η μελέτη υπάρχει πιθανός αντίκτυπος από την κλιματική κρίση στην ποιότητα του ύπνου σε ενήλικες  μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει την υγεία τους, όπως τη γνωστική και σωματική λειτουργία, τη διάθεση και το συναίσθημα. Επίσης επηρεάζει την ευερεθιστότητα και την αντίδραση στο στρες, την παραγωγικότητα και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Όσα έδειξε η μελέτη

Οι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, ανακάλυψαν στην τρέχουσα έρευνά τους ότι ο ύπνος μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός και ξεκούραστος για τους ηλικιωμένους όταν οι θερμοκρασίες της κρεβατοκάμαρας τη νύχτα είναι μεταξύ 20 με 25 βαθμών Κελσίου.

Η μελέτη παρατήρησε επίσης μια συνολική τάση πτώσης περίπου 5 με 10%  στην αποτελεσματικότητα του ύπνου όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της νύχτας αυξήθηκε από 25 σε 30 βαθμούς Κελσίου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι ειδικοί απαντούν αν πρέπει να γυμναζόμαστε όταν εμφανίζουμε συμπτώματα κρυολογήματος

HerNewskl

Ζέστη: 5 έξυπνοι τρόποι για να δροσιστείτε

Her News b

Οι τροφές που “κόβουν” την όρεξη

Her News