HerNews.gr
Health

Τα οφέλη που έχει το βρεφικό μασάζ με αμυγδαλέλαιο

Το βρεφικό μασάζ έχει πολλά οφέλη για τα μωρά, ειδικά αν γίνεται με αμυγδαλέλαιο. Είναι η τέλεια ρουτίνα πριν το μπάνιο του μωρού. Το μασάζ είναι σίγουρα πολύ καλό από μόνο του, αλλά το έλαιο που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη και να διατηρήσει το δέρμα του μωρού απαλό κι ενυδατωμένο.

Το αμυγδαλέλαιο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές των γονιών για μασάζ στα μωρά τους. Αυτό το έλαιο είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες Α και Ε, λιπαρά οξέα και μερικά μέταλλα. Όλες αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν επιθυμητό λάδι για μασάζ, για να μην αναφέρουμε τα εκπληκτικά οφέλη που έχει. Ωστόσο, ορισμένες προφυλάξεις συνιστώνται όταν κάνετε μασάζ στο μωρό σας με αμυγδαλέλαιο.

Αμυγδαλέλαιο για βρεφικό μασάζ 

Το αμυγδαλέλαιο είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε κι είναι αρκετά δημοφιλής επιλογή μεταξύ των γονέων. Αυτό το έλαιο απορροφάται πιο γρήγορα από το δέρμα, αποτρέποντας την ξηροδερμία και διατηρεί το δέρμα του μωρού σας απαλό κι ενυδατωμένο.

Επίσης, το αμυγδαλέλαιο είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, Β2, Β6, D και Ε, οι οποίες κρατούν μακριά τα δερματικά προβλήματα, όπως το έκζεμα και τα εξανθήματα, αφήνοντας το μωρό σας με απαλό και λείο δέρμα.

Το έλαιο αμυγδάλου βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο μωρό σας, καταπραΰνοντας τα κουρασμένα άκρα και τους καταπονημένους μύες του.

Ένα απαλό μασάζ με έλαιο αμυγδάλου μπορεί να χαλαρώσει το σώμα. Προσφέρει στο μωράκι σας καλύτερο ύπνο, καθώς έχει ιδιότητες που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Επειδή τα μωρά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, χρειάζονται επαρκή θρέψη. Το έλαιο αμυγδάλου λειτουργεί ως φυσικό ενυδατικό λόγω της παρουσίας λινολεϊκού κι ελαϊκού οξέος σε αυτό.

Το έλαιο αμυγδάλου έχει ελαφριά υφή που το κάνει εύκολο να απλωθεί στο δέρμα. Το χλιαρό αμυγδαλέλαιο απορροφάται ακόμα πιο εύκολα από το δέρμα. Τέλος, σε αντίθεση με άλλα έλαια, το αμυγδαλέλαιο έχει μια ευχάριστη μυρωδιά, η οποία είναι μια απόλαυση για τα βρέφη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

6 Μυστικά για να ζήσετε μια μακρά ζωή

Her News

Ενδομητρίωση: Τι είναι και ποια τα αίτια;

HerNews ka

Εμμηνόπαυση: Πως να αντιμετωπίσετε την εφίδρωση

Her News b