HerNews.gr
Σχέσεις

Tips για να λειτουργήσει μια σχέση από απόσταση

Η τεχνολογία έχει διευκολύνει τα ζευγάρια που έχουν σχέση από απόσταση, να παραμένουν συνδεδεμένα, αλλά και πάλι απαιτείτε πολλή προσπάθεια και δουλειά.

Οι ιστορίες αγάπης σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν γίνει πολύ πιο συχνές και κάθε σύντροφος πρέπει να οπλίζεται με υπομονή, εμπιστοσύνη και δέσμευση. Μια σχέση από απόσταση μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά και πάλι μπορεί να ανθίσει.

Παρακάτω έχουμε μερικά tips για να λειτουργήσει μια σχέση από απόσταση.

Επικοινωνία

Όταν πρόκειται για σχέσεις εξ αποστάσεως, η επικοινωνία είναι η κόλλα που κρατά και τους δύο συντρόφους συνδεδεμένους. Είτε στέλνετε μηνύματα για καλημέρα, είτε αφιερώνετε χρόνο για βιντεοκλήσεις, η επαφή συμβάλλει στη γεφύρωση του φυσικού χάσματος. Επωφεληθείτε από την τεχνολογία, καθώς σας επιτρέπει να μοιράζεστε νέα της ημέρας σας, ενισχύοντας την οικειότητα και διατηρώντας τη συναισθηματική σύνδεση ισχυρή.

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι η στιβαρή άγκυρα που κρατά τη σχέση από απόσταση σταθερή, ακόμα κι όταν σας χωρίζουν χιλιόμετρα. Αφήστε την εμπιστοσύνη να είναι μέρος της σύνδεσής σας. Καταλάβετε ότι τόσο εσείς, όσο και ο σύντροφός σας έχετε ζωές πέρα ​​από τη σχέση. Φροντίστε να δίνετε ο ένας στον άλλο χώρο για να είστε ο εαυτός σας. Κρατήστε μακριά τη ζήλια συζητώντας ανοιχτά τα συναισθήματά σας και θέτοντας ξεκάθαρα όρια. 

Προγραμματίστε επισκέψεις

Η φυσική παρουσία δεν μπορεί ποτέ να αντικατασταθεί πλήρως από εικονικές συνδέσεις. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να σχεδιάζετε επισκέψεις εκ των προτέρων κι όσο συχνά χρειάζεται για να νιώθετε και οι δύο άνετα. Η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη συνάντηση πάντα προσθέτει ένα στοιχείο ενθουσιασμού στο ταξίδι σας. 

Συναισθηματική υποστήριξη

Οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορεί να είναι συναισθηματικά επιβαρυντικές, γι’ αυτό γίνετε ο ένας πυλώνας δύναμης του άλλου. Γιορτάστε τις επιτυχίες, δώστε προσοχή στις δύσκολες στιγμές κι υπενθυμίστε στον σύντροφό σας ότι είστε εκεί, ανεξάρτητα από την απόσταση. Αγκαλιάστε τις ευάλωτες στιγμές κι εκφράστε ανοιχτά τα συναισθήματά σας.

Για να λειτουργήσει βέβαια πραγματικά και σε βάθος μια σχέση από απόσταση, είναι καλό να γνωρίζετε αν κάποια στιγμή ένας από τους δύο σας θα μετακομίσει στο μέρος που βρίσκεται ο άλλος.

Γιατί να βγεις ραντεβού με κάποιον που δεν είναι ο τύπος σου;

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Fexting: Τι σημαίνει και γιατί μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην σχέση μας;

HerNews ka

Cookie Jarring: Το dating trend που μισούν οι μονογαμικοί!

HerNewskl

Γιατί το να είσαι σε μια «τέλεια» σχέση δεν θα σε κάνει ποτέ ευτυχισμένη

Her News