HerNews.gr
Beauty

4 Βήματα για υπέροχα πόδια το φθινόπωρο

Αυτή την εποχή που τα φύλλα πέφτουν και οι θερμοκρασίες γίνονται πιο χαμηλές είναι αναγκαίο να κάνουμε κάποιες αλλαγές σχετικά με την ρουτίνα περιποίησης για τα πόδια μας.

Ειδικά μετά το καλοκαίρι με τη συνεχή έκθεση στον ήλιο, τα πόδια μας έχουν ανάγκη από λίγη παραπάνω φροντίδα.

Επίσης επειδή φορούσαμε σανδάλια για αρκετό καιρό, η μετάβαση στις κάλτσες και τα παπούτσια όπως οι μπότες, χρειάζεται μια προετοιμασία.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή παπουτσιών και καλτσών

Είναι καλύτερο να φοράτε κάλτσες κατασκευασμένες από φυσικές ίνες, όπως μαλλί ή βαμβάκι, οι οποίες ζεσταίνουν τα πόδια σας κι επιτρέπουν να αναπνέουν ταυτόχρονα. Όσον αφορά τα υποδήματα, σας συνιστούμε να επιλέξετε υλικά, όπως το δέρμα, που δεν υγραίνονται εύκολα κι επίσης επιτρέπουν στο πόδι σας να αναπνέει. Επίσης καλό είναι να αλλάζετε κάθε μέρα τις κάλτσες σας.

Πλένετε τα πόδια σας κάθε μέρα

Το καθημερινό πλύσιμο των ποδιών είναι αναγκαίο. Η καθαριότητα μπορεί να αποτρέψει τους μύκητες των νυχιών κι άλλα δυσάρεστα προβλήματα. Βεβαιωθείτε ότι κάθε πόδι σας είναι εντελώς στεγνό πριν φορέσετε ξανά κάλτσες και παπούτσια.  Είναι επίσης καλή ιδέα να μουλιάζετε τα πόδια σας σε αλάτι και ζεστό νερό για δέκα λεπτά. 

Ενυδάτωση των ποδιών

Ο κρύος καιρός συχνά κάνει τα πόδια σας να στεγνώσουν. Για να αποφύγετε τη σκληρότητα, το ξεφλούδισμα, την ξηρότητα και τις σκασμένες φτέρνες, σας συμβουλεύουμε να ενυδατώνετε τακτικά τα πόδια σας τώρα το φθινόπωρο. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για την περιποίηση των ποδιών και μασάζ με την κρέμα μία ή δύο φορές την ημέρα.

Διασφαλίστε καλή κυκλοφορία 

Αυτό είναι σημαντικό, καθώς το κρύο κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σας να συστέλλονται, μεταφέροντας λιγότερη ροή αίματος. Για το λόγο αυτό, συχνά συνιστούμε να κάνετε μασάζ στα πόδια σας μετά από αρκετή ώρα που κάθεστε. Ή μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο για να προωθήσετε την καλή κυκλοφορία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρετινόλη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για καλύτερα αποτελέσματα!

HerNewskl

Bronzer: Πως θα αποκτήσεις την τέλεια ηλιοκαμένη όψη

Her News b

Beachy waves: Πώς να αποκτήσεις το μοναδικό αυτό hair look;

HerNewskl