HerNews.gr
Fitness

Γιατί είναι σημαντικές οι διατάσεις;

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τη φυσική κατάσταση, σκέφτονται τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, αλλά υπάρχει ένα άλλο σημαντικό συστατικό της φυσικής κατάστασης, οι διατάσεις. Εάν θέλετε να αναπτύξετε και να διατηρήσετε τη βέλτιστη φυσική κατάσταση, φροντίστε να συμπεριλάβετε τις διατάσεις στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Οι διατάσεις δεν είναι κρίσιμες μόνο για την αθλητική απόδοση, αλλά και για τη γενική υγεία.

Γιατί είναι σημαντικές οι διατάσεις;

Το τέντωμα αναφέρεται σε μια πρακτική επιμήκυνσης ενός μυός ή μιας μυϊκής ομάδας στο μέγιστο μήκος του. Αν και μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, το τέντωμα είναι στην πραγματικότητα μια φυσική, ενστικτώδης συμπεριφορά. Όταν ξυπνήσουμε, οι περισσότεροι από εμάς θα φτάσουμε ενστικτωδώς τα χέρια μας πάνω από το κεφάλι μας και θα τεντωθούμε από τα δάχτυλα των χεριών στα δάχτυλα των ποδιών. Το σώμα μας φυσικά λαχταρά ένα «τέντωμα» μετά από μεγάλες περιόδους καθίσματος ή αδράνειας. Αυτό το φυσικό ένστικτο είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας πει ότι οι διατάσεις είναι καλές.

Οι διατάσεις προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια αναζωογονητική προπόνηση. Επιπλέον,  έρευνα έχει δείξει ότι οι διατάσεις μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσουν τη λειτουργία των αρτηριών. 

Η ευλυγισία αναφέρεται στον βαθμό στον οποίο ένας μεμονωμένος μυς θα επιμηκυνθεί. Καθώς μεγαλώνουμε, οι μύες μας γίνονται πιο κοντοί και γινόμαστε λιγότερο ευέλικτοι. Ως αποτέλεσμα, γινόμαστε πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Οι διατάσεις είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διατήρησης κι αύξησης της ευελιξίας. Μια τακτική ρουτίνα διατάσεων θα σας κρατήσει ευέλικτες και ελπίζουμε, χωρίς τραυματισμούς.

Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε μυϊκό σφίξιμο στους τετρακέφαλους και τους μηριαίους. Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι αυτό το σφίξιμο των μυών είναι μια κοινή αιτία πόνου στη μέση. Οι κοντοί, σφιγμένοι μύες έχουν ως αποτέλεσμα μειωμένα μοτίβα κίνησης, γεγονός που οδηγεί σε πόνο στη μέση. Μια τακτική ρουτίνα διατάσεων μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του κοινού προβλήματος.

Οι καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να χάσεις κιλά, τρώγοντας;

Her News

Να πίνουμε smoothies ή να τρώμε τα λαχανικά;

Her News

Γιατί η γυμναστική στην καραντίνα είναι επιτακτική ανάγκη;

Her News b