HerNews.gr
Διεθνή

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου

Μια διαφορετική εκδοχή για την αιτία θανάτου της εννιάχρονης Τζωρτζίνας αμφισβητώντας ευθέως το αποτέλεσμα της τοξικολογικές εξέτασης και ότι το παιδί πέθανε από μεγάλη δόση κεταμίνης εισέφερε σήμερα καταθέτοντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η ιατροδικαστής μάρτυρας ειδικών γνώσεων, Ουρανία Δημακοπούλου.

-Δημοσιογράφοι: O Κούγιας σας λέει το πυρηνικό του όπλο. Το αποδέχεστε;

-Ο. Δημακοπούλου: Ο κύριος Κούγιας είναι ο κύριος Κούγιας και λέει εκφράσεις. Εγώ είμαι εδώ για άλλο λόγο.

Και ο λόγος που η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν για να ισχυριστεί πως «δεν υφίσταται δηλητηρίαση από κεταμίνη στη Τζωρτζίνα».

-Ο. Δημακοπούλου: Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη.

-Πρόεδρος: Από τι πέθανε δηλαδή το παιδί;

-Ο. Δημακοπούλου: Είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων, (της καρδιάς, πνευμόνων και νεφρών) σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας.

Με ιατρικούς όρους η κυρία Δημακοπούλου επιχείρησε να αποδομήσει το κατηγορητήριο σύμφωνα με το οποίο η μικρή Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε με κεταμίνη.

Όταν ρωτήθηκε γιατί η έκθεση Μπουζιάνη αναφέρει ξεκάθαρα δηλητηρίαση από κεταμίνη και όχι υποθρεψία εκείνη απάντησε:

-Ο. Δημακοπούλου: Στο συμπέρασμα του γράφει δηλητηρίαση. Δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία, εγκληματική ενέργεια. Άρα κρατάει αποστάσεις.

-Πρόεδρος: Στην ιατροδικαστική εξέταση ο ιατροδικαστής δεν πρέπει να γράφει ως αιτία την ανθρωποκτονία. Αυτό θα το αποφασίσει το δικαστήριο, είναι νομική κρίση.

Η φράση αυτή της προέδρου προκάλεσε την έκρηξη του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, ο οποίος φώναξε:

-Α. Kούγιας: Έλεος! Ο ιατροδικαστής για αυτό το λόγο καλείται. Έχω κάνει 1.000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει καθαρά “ανθρωποκτονία”.

-Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

-Αλέξης Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα. Έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε τη κρίση του δικαστηρίου κ. πρόεδρε. Έχω ένα ιερό καθήκον. Δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. Ασφαλώς και είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει “ανθρωποκτονία”…επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κ. κατηγορουμένης.

-Πρόεδρος: Άλλα μας λέγατε στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Είχε προηγηθεί μία ακόμη ένταση στην αρχή της συνεδρίασης με τον Αλέξη Κούγια να εκφράζει τις αντιρρήσεις του για το γεγονός πως διαβάστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου μηνύματα για μάγισσες και χαρτορίχτρες.

-Α. Κούγιας: Διαμαρτύρομαι εντονότατα αφού σε προηγούμενη δικάσιμο διαβάστηκαν τα μηνύματα για χαρτορίχτρες και μάγισσες. Ενημερώθηκα από τους συνεργάτες μου ότι η κυρία εισαγγελέας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για να κληθεί αυτή η γυναίκα ως μάρτυρα. Πρόκειται για συνομιλίες μικροαστών κοριτσιών. Τέλος πάντων να κληθεί η κυρία Κατίνα και να μου εξηγήσετε τη θέση σας για αυτά τα μηνύματα γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα δεχθείτε το μήνυμα ότι η κατηγορούμενη είπε ότι θα πάει σε μια μάγισσα για να φέρει πίσω τον άντρα της. Αυτό θα πείτε ως κίνητρο στην απόφαση σας;

Η κυρία Δημοκόπουλου από την πλευρά της αναφέρθηκε και στην ποσότητα κεταμίνης η οποία όπως είπε ήταν σε θεραπευτικά πλαίσια και όχι σε θανατηφόρα δόση.

-Ο. Δημακοπούλου: Η κεταμίνη στα 6.5 μίλιγκραμ ανά λίτρο όλη η παγκόσμια βιβλιογραφία θεωρείται εντός θεραπευτικών ορίων. Ο κ. Ράικος θα έπρεπε να ζητήσει τουλάχιστον το ήπαρ. Ο στόμαχος είναι κενός στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν έχει ξαναγίνει τοξικολογική να βγαίνει μεταγενέστερα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Συνεπώς η τοξικολογική δεν είναι άρτια δομημένη. Συνεπώς η δηλητηρίαση από κεταμίνη δεν υφίσταται.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως στην έκθεση του ο κύριος Ράικος αναφερόταν σε αγόρια και όχι κορίτσια.

«Δεν άλλαξα καμία κατάθεση τώρα καταθέτω».

Σε ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφους για την αλλαγή στην στάση της η κυρία Δημακοπούλου τόνισε πως όταν μιλούσε για τριπλή δολοφονία δεν είχε στα χέρια της τις εκθέσεις.

«Τότε δεν υπήρχαν ιατρικοί φάκελοι, δεν υπήρχαν ιατροδικαστικές εκθέσεις».

Δύο μάρτυρες υπεράσπισης δήλωσαν κώλυμα και δεν θα καταθέσουν, ενώ αύριο αναμένεται να συνεχίσει η κατάθεση της Ουρανίας Δημακοπούλου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Miley Cyrus: Μας σύστησε τον σύντροφο της στο πάρτι κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ της

HerNews ka

Lisa Marie Presley: Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της – Το πόρισμα της νεκροψίας

HerNews ka

Meghan Markle: Αποκαλύφθηκε το πρώτο προϊόν από το νέο της brand και θα σας εκπλήξει

HerNews ka