HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Τελικά πόσα οφέλη έχει το βραδινό σεξ;

Μπορεί να πιστεύατε ότι το σεξ ήταν απλώς μια καθαρή μορφή σωματικής απόλαυσης, αλλά τα οφέλη για την υγεία δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι το σεξ σε καθημερινή ή νυχτερινή βάση είναι εύλογο, αλλά, ειλικρινά, το σεξ είναι αυτό που μπορεί πραγματικά να σας κάνει να νιώσετε ανακούφιση από όλους  τους στρεσογόνους παράγοντες.

Οπότε ποια είναι τελικά τα οφέλη που έχει το βραδινό σεξ;

1. Διατηρεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιές

Προσπαθείτε να καταπολεμήσετε το κοινό κρυολόγημα; Ίσως θα έπρεπε να κοιμηθείτε για να νιώσετε καλύτερα. Όταν όμως έχετε μια ενεργή σεξουαλική ζωή θα έχετε πιο υψηλά επίπεδα ανοσοσφαιρίνης, ενός αντισώματος που προστατεύει από λοιμώξεις και το κοινό κρυολόγημα.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Λοιπόν, μπορείτε να ευχαριστήσετε τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια για αυτήν την υπέροχη ανακάλυψη.

2. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι συχνά σύμπτωμα καρδιακής προσβολής, νεφρικής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Biological Psychology διαπίστωσε ότι το σταθερό βραδινό σεξ βοηθά στη μείωση της διαστολικής αρτηριακής πίεσης.

Η μελέτη επικεντρώθηκε σε άτομα που ζούσαν με τους συντρόφους τους, γεγονός που σαφώς κάνει το συχνό και βραδινό σεξ περισσότερο πραγματικότητα παρά όνειρο.

3. Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να καίτε θερμίδες στο κρεβάτι παρά στον διάδρομο

Προφανώς το σεξ είναι μια προπόνηση, αλλά πόσο πραγματικά είναι; Και τι θα μπορούσε να το κάνει καλύτερο; Για κάθε μισή ώρα που αφιερώνετε, μπορείτε να κάψετε περισσότερες από 144 θερμίδες και όσο περισσότερο μετακινείστε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε.

4. Ανακουφίζει από το άγχος

Όχι, αυτό δεν είναι η φαντασία σας, αυτή είναι πραγματική επιστήμη! Ο καθηγητής ψυχολογίας Stuart Brody, Ph.D. από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Σκωτίας, διεξήγαγε έρευνα που επιβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι που έκαναν σεξ «μια φορά στις δύο εβδομάδες ήταν καλύτερα σε θέση να διαχειριστούν αγχωτικές καταστάσεις όπως η δημόσια ομιλία».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: 3 στάσεις που θα απογειώσουν το σεξ στο αυτοκίνητο

Her News b

Σεξ το πρωί: Αυτά είναι τα οφέλη που σου χαρίζει

Her News b

Ανοργασμία: Η απουσία οργασμού στις γυναίκες

Her News