HerNews.gr
Fitness

4 Τρόποι για να βελτιώσετε τη στάση του σώματος

Η μητέρα σας πάντα σας έλεγε να κάθεστε όρθια, αλλά με κάποιο τρόπο εξακολουθείτε να βρίσκεστε σκυμμένη πάνω από τον υπολογιστή τουλάχιστον δέκα φορές την ημέρα, κάνοντας κακό στην στάση του σώματος. Είναι όμως σημαντικό να προσέχετε το σώμα σας και να μην καμπουριάζετε. Έχουμε για εσάς 4 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη στάση του σώματος.

Αλλάξτε τον ώμο που κουβαλάτε τη τσάντα σας

Κάθε πρωί, πιάνετε το τηλέφωνό σας, τα κλειδιά σας και βάζετε την τσάντα σας στον έναν ώμο σας, καθώς φεύγετε από το σπίτι σας. Αλλά το να κουβαλάτε αυτό το επιπλέον βάρος στη μία πλευρά όλη την ώρα, μπορεί να επηρεάσει το φυσικό σας βάδισμα και να προκαλέσει πόνο στους μύες και την πλάτη με την πάροδο του χρόνου, λέει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Teesside. Η λύση οπότε ποια είναι; Αλλάζετε περιοδικά τον ώμο που κουβαλάτε τη τσάντα σας, καθαρίζετε την τσάντα σας για να ελαφρύνετε το φορτίο και φοράτε χιαστί για να κατανέμετε το βάρος πιο ομοιόμορφα.

Προσαρμόστε τη γραμμή όρασής σας

Εάν σκύβετε συνεχώς πάνω από τον φορητό υπολογιστή σας, ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε μια υπερυψωμένη βάση υπολογιστή. Είναι σημαντικό να κρατάτε τα μάτια σας εστιασμένα ακριβώς μπροστά σας. Έτσι, θα αποφύγετε να λυγίζετε τον λαιμό σας και να τρίβετε πολύ τους ώμους σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιο πόνο στην πλάτη και προβλήματα στη στάση του σώματος.

Σκεφτείτε τα αυτιά σας

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τη στάση σας όταν στέλνετε μηνύματα; Το κεφάλι σας πέφτει μπροστά και η πλάτη σας καμπυλώνει. Ένα εύκολο κόλπο για να μην σκύβετε το κεφάλι σας: κρατήστε τα αυτιά σας ευθυγραμμισμένα πάνω από τους ώμους σας. Αυτό θα ισιώσει τη σπονδυλική σας στήλη και θα ανακουφίσει κάθε αδικαιολόγητη πίεση στον αυχένα σας.

Μην σταυρώνετε τα πόδια σας

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή για να διατηρείτε τη σπονδυλική σας στήλη ίσια όταν κάθεστε: ευθυγραμμίστε τους ώμους σας ακριβώς πάνω από τους γοφούς σας. Αυτό σημαίνει να μην σταυρώνετε τα πόδια σας και να κρατάτε τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα. Στην αρχή είναι δύσκολο. Όμως το να κάθεστε με σταυρωμένα πόδια όλη μέρα μπορεί να είναι κακό για το κάτω μέρος του σώματος και τη σπονδυλική στήλη.

4 Απλές συνήθειες των γυναικών που είναι πάντα σε φόρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βάρη: 2 λόγοι για να τα εντάξεις στην γυμναστική σου

Her News b

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για το σώμα μας;

Her News

Αβγά: Τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση

Her News