HerNews.gr
Health

Τι συμβαίνει αν σταματήσετε να φοράτε σουτιέν;

Αγαπάτε να τα μισείτε. Οι γυναίκες μοιράζονται μια περίπλοκη σχέση με τα σουτιέν. Ενώ ένα ωραίο σουτιέν μπορεί να προσφέρει καλή εφαρμογή και σχήμα, τις υπόλοιπες μέρες, τα σουτιέν μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε μια πίεση. Στην πραγματικότητα, αρκετές μελέτες εδώ και χρόνια έχουν παρατηρήσει ότι το να φοράτε σουτιέν μπορεί να μην είναι απαραίτητο σωματικά, ανατομικά ή ψυχολογικά και δεν υποστηρίζει την υγεία σας με κανέναν σημαντικό τρόπο (δηλαδή, να διατηρείτε το στήθος σας νέο και υγιές). Ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος από το οποίο κατασκευάζονται, μπορεί να μην είναι και τα πιο άνετα.

Ενώ η επιλογή να μην φοράτε σουτιέν είναι μια προσωπική επιλογή, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές που ξεκινούν μόλις σταματήσετε να τα φοράτε.

Προωθείται η καλύτερη υγεία του δέρματος

Η μη χρήση στηθόδεσμου ελευθερώνει το δέρμα και τους ιστούς γύρω από το στήθος. Αυτό που κάνει επίσης είναι να μειώσει τις πιθανότητες βακτηρίων και τυχόν μικροβίων που μπορεί να προσκολλώνται στο δέρμα με το ύφασμα, ειδικά τα καλοκαίρια ή τον υγρό καιρό.

Σας βοηθά να χαλαρώσετε

Το να μην χρειάζεται να φορέσετε στηθόδεσμο διευκολύνει την καλύτερη χαλάρωση. Επίσης, στήθος μαθαίνει να προσαρμόζεται φυσικά και είναι πιο ελεύθερο να αποκτήσει φυσική ανύψωση και ανάπτυξη.

Το στήθος δεν κρεμάει

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουμε, νεότερες μελέτες λένε ότι η μη χρήση εσωρούχων στο στήθος αποτρέπει και δεν προάγει την χαλάρωση του στήθους εξαρχής. Με επιπλέον μυϊκό ιστό που δεν συστέλλεται στο σουτιέν, το στήθος τείνει να δείχνει πιο ζωηρό και η διαδικασία χαλάρωσης τείνει επίσης να επιβραδύνει. Μια μελέτη του 2017 παρατήρησε ότι οι γυναίκες που δεν φορούσαν σουτιέν είχαν πιο «γεμάτο» στήθος από αυτές που φορούσαν.

Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα για το ίδιο, το να μην φοράτε σουτιέν μπορεί στην πραγματικότητα να προάγει την ανάπτυξη του στήθους.

Βελτιωμένη κυκλοφορία και ροή αίματος

Η ροή του αίματος μέσω του δέρματος και των ιστών σας βελτιώνεται γύρω από την περιοχή του θώρακα. Αυτό βοηθά ιδιαίτερα να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό. Θυμηθείτε, όσο πιο σφιχτό είναι το σουτιέν σας, τόσο πιο πιθανό είναι το δέρμα σας να υποστεί τραύμα και πίεση, κάτι που τελικά επηρεάζει την κυκλοφορία σε επίπεδο επιφάνειας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Μελέτη: Ποιές τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό

Her News

Προστασία από τις αλλεργίες του φθινοπώρου

Her News

Διατροφή: 5 superfoods που ενισχύουν την γονιμότητα

Her News b