HerNews.gr
Διεθνή

Πρίγκιπας Χάρι: Κέρδισε τη δίκη με την Mirror και 180.000 δολάρια για αποζημίωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε υπέρ του πρίγκιπα Χάρι στην υπόθεση του για παραβίαση τηλεφώνου κατά της εφημερίδας Mirror Group (MGN) την Παρασκευή 15/12.

Ο Πρίγκιπας Χάρι κέρδισε αποζημίωση 180.000 δολαρίων για 15 από τα 33 επίμαχα άρθρα.

Σε απάντηση στην ετυμηγορία, ο δικηγόρος του Χάρι, Ντέιβιντ Σέρμπορν, διάβασε μια δήλωση του Χάρι- που δεν ήταν παρών – έξω από το δικαστήριο.

«Αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο το hacking, είναι μια συστημική πρακτική παράνομης και αποκρουστικής συμπεριφοράς, που ακολουθείται από συγκαλύψεις και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, η συγκλονιστική κλίμακα των οποίων μπορεί να αποκαλυφθεί μόνο μέσω αυτών των διαδικασιών», είπε ο δικηγόρος.Ένα σχέδιο του πρίγκιπα Χάρι στο περίπτερο στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

«Ελπίζω ότι το πόρισμα του δικαστηρίου θα χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για όλους τους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης που χρησιμοποίησαν αυτές τις πρακτικές και στη συνέχεια είπαν ψέματα σχετικά με αυτό», συνεχίζει η δήλωση.

«Η δέσμευσή μου να εξετάσω αυτή την υπόθεση βασίζεται στην πίστη μου στην ανάγκη και στο συλλογικό μας δικαίωμα για έναν ελεύθερο και έντιμο Τύπο. Η αποστολή συνεχίζεται».

Όσον αφορά τον εκδότη, ένας εκπρόσωπος είπε: «Χαιρετίζουμε τη σημερινή κρίση που δίνει στην επιχείρηση την απαραίτητη σαφήνεια για να προχωρήσει από γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από πολλά χρόνια».

Ο Χάρι κατηγόρησε για πρώτη φορά τη βρετανική εταιρεία εκδόσεων Mirror, για χακάρισμα τηλεφώνου και κλοπή των φωνητικών μηνυμάτων του τον Οκτώβριο του 2019.

Ο δούκας πίστευε ότι οι δημοσιογράφοι στις εκδόσεις των εφημερίδων της Mirror Group, συμπεριλαμβανομένων των Daily Mirror, Daily Record, Sunday Mirror, The People και άλλων, συμμετείχαν σε ανήθικες και παράνομες πρακτικές για να λάβουν πληροφορίες για αυτόν για την οικογένειά του.

Ισχυρίστηκε ότι οι εκτεταμένες παράνομες δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1991 και 2011.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Madonna: Έχει έρθει πολύ κοντά με τον Maluma – Φήμες τους θέλουν να είναι ζευγάρι

HerNews ka

Η Σαγκάη σε κατάσταση τρέλας: Oυρλιαχτά από τους ουρανοξύστες, κάτοικοι σε αμόκ λόγω lockdown

Her News

Χελώνα δίνει μάχη με καρχαρία και τον νικάει – Εντυπωσιακές εικόνες

Her News